NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Microsoft: Η υπηρεσία gaming xCloud έρχεται την προσεχή χρονιά

Microsoft: Η υπηρεσία gaming xCloud έρχεται την προσεχή χρονιά

Η Microsoft σχεδιάζει την είσοδό της στην αγορά των υπηρεσιών game streaming το 2020, λανσάροντας το xCloud, το οποίο από το νέο έτος θα είναι διαθέσιμο και για PC με λειτουργικό σύστημα Windows 10.

«Θεωρώ πως η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέσα στο 2020» δήλωσε ο Phil Spencer επικεφαλής του τμήματος gaming της Microsoft, σε συνέντευξη στο The Verge. Μάλιστα, η Microsoft σχεδιάζει να ενσωματώσει το Project xCloud με το Xbox Game Pass, επιτρέποντας στους παίκτες να κάνουν stream παιχνίδια από την υπηρεσία της εταιρείας απευθείας μέσω cloud.

Ενώ η Microsoft έχει δεσμευτεί να λανσάρει ένα νέο προϊόν μέσα στο νέο έτος, εντούτοις δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τιμή ή πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας.

Παρά το γεγονός πως ο τεχνολογικός κολοσσός δεν έχει δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για τη νέα υπηρεσία, αυτή είναι πιθανόν να γίνει διαθέσιμη στις αρχές του νέου έτους. Σε ερώτηση του The Verge σχετικά με το πως η εταιρεία θα χειριστεί παιχνίδια του Xbox τα οποία δεν καλύπτονται από πληκτρολόγιο και ποντίκι, ο Kareem Choudry, επικεφαλής του τμήματος cloud gaming στη Microsoft δήλωσε: «Δεν είναι πολλά τα παιχνίδια του Xbox που υποστηρίζουν πληκτρολόγιο και ποντίκι αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για ένα ζήτημα με το οποίο πρέπει να ασχοληθούν οι developers.»

Επιπροσθέτως, η Microsoft αναμένεται να καταστήσει την υπηρεσία διαθέσιμη και για άλλα χειριστήρια πέρα από το ασύρματο χειριστήριο του Xbox One. Συγκεκριμένα, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και το Dualshock 4 της Sony, game pads της Racer αλλά και άλλα χειριστήρια που συνδέονται με bluetooth.

Τέλος, βασικό μέρος των δοκιμών της υπηρεσίας gaming της Microsoft είναι και η πιλοτική εφαρμογή σε ορισμένες χώρες προτού αυτή γίνει διαθέσιμη παγκοσμίως. Η Microsoft αποφάσισε να επεκτείνει την πιλοτική κυκλοφορία της υπηρεσίας σε Καναδά, Ινδία, Ιαπωνία και Δυτική Ευρώπη το 2020.

Με πληροφορίες από The Verge

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr