NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Θεοχάρης: «Στηρίζουμε έμπρακτα όσους επαγγελματίες τουρισμού συνεργάζονταν με την Thomas Cook»

Θεοχάρης: «Στηρίζουμε έμπρακτα όσους επαγγελματίες τουρισμού συνεργάζονταν με την Thomas Cook»

«Από τις πρώτες κιόλας ώρες τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος που δημιουργήθηκε από την κατάρρευση της Thomas Cook», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια του νομοσχεδίου για την κύρωση Πράξης Νομοθετικού Πλαισίου με μέτρα ενίσχυσης από τις συνέπειες, όσων συνεργάζονταν με την εταιρία.

Ο Υπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για λήψη μέτρων στήριξης των απασχολουμένων σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την Thomas Cook. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η δουλειά που έχει γίνει φάνηκε πρόσφατα στο Λονδίνο, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, μια από τις μεγαλύτερες του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο όπου συνάντησα τους μεγαλύτερους tour operators και εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών. Επικοινωνήσαμε τη στρατηγική μας και ενθαρρύναμε τη συνεργασία και τις συμφωνίες μεταξύ των φορέων της αγοράς ώστε να επουλωθούν άμεσα οι πληγές από την πτώχευση της Thomas Cook».

Παράλληλα ο κ. Θεοχάρης πρόσθεσε πως «είναι μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θα είμαστε κοντά στους φορείς του τουρισμού και θα είμαστε. Και θα κάνουμε και άλλες διορθωτικές κινήσεις αν και όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο»

Τέλος, στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στις διατάξεις της ΠΝΠ για τον τουρισμό και συγκεκριμένα για την κατάργηση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την αναγνώριση των ιαματικών πόρων.

«Με τις παρούσες διατάξεις ρυθμίζονται θέματα σημαντικά για τον τουρισμό. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση, είπαμε ότι για εμάς, για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε το τουριστικό προϊόν περνάει μέσα από μια διαφορετική οπτική. Βιωσιμότητα, αυθεντικότητα, ποιότητα. Το τρίπτυχο αυτό αποτελεί τη βάση της στρατηγικής μας. Για αυτό προχωράμε στη ρύθμιση ζητημάτων που χρόνια τώρα έμπαιναν κάτω από το χαλί. Πλέον όσοι διοικούν ή διαχειρίζονται ή εκμεταλλεύονται ιαματικούς φυσικούς πόρους μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση του υπουργού Τουρισμού περί αναγνώρισης του Ιαματικού Φυσικού Πόρου» ήταν τα λόγια του κ. Θεοχάρη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr