NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Cyclefi: Το «Facebook της κυκλικής οικονομίας» που χαρίζει κουπόνια

Cyclefi: Το «Facebook της κυκλικής οικονομίας» που χαρίζει κουπόνια

Ο Γιώργος Στέγγος, CEO της Cyclefi, μιλάει για την πρόταση της εταιρείας στον χώρο της ανακύκλωσης, «το Facebook της κυκλικής οικονομίας» όπως το χαρακτηρίζει, μια καινοτόμο υπηρεσία προώθησης της ανακύκλωσης που χαρίζει κουπόνια στους πολίτες «απλά και μόνο επειδή έχουν τη πρόθεση να ανακυκλώσουν και να προμηθευτούν ένα προϊόν το οποίο έχει θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα χρήσης».

Τι ακριβώς είναι η εφαρμογή της Cyclefi και πώς προέκυψε η δημιουργία της;

Φανταζόσασταν ποτέ ότι προστατεύοντας το περιβάλλον και στηρίζοντας την ιδέα της κυκλικής οικονομίας, θα είχατε άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε εκπτώσεις και online deals για να γλιτώσετε τουλάχιστον 100 ευρώ, από τις καθημερινές σας αγορές σε αγαπημένες σας επιχειρήσεις; Ε, αυτό είναι η εφαρμογή της Cyclefi.

Παρά τις ατελείωτες εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, πολλοί Έλληνες αδυνατούν πεισματικά να υιοθετήσουν στην καθημερινότητα τους, πρακτικές που να προωθούν τη προστασία του περιβάλλοντος, την επανάχρηση και τη κυκλική οικονομία. Είναι φανερό πως η υιοθέτηση μιας υγιούς συμπεριφοράς απαιτεί μεταξύ άλλων την προσφορά στον πολίτη των κατάλληλων κινήτρων και των εργαλείων εκείνων που θα ενισχύσουν την επαναλμβανόμενη εκπαίδευση του πάνω στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Cyclefi επιδιώκει να γεφυρώσει αυτό το κενό με την εκπαίδευση του πολίτη και την εξοικείωσή του σε πιο «πράσινες» πρακτικές για την καθημερινότητά του. Άρα, όσο περισσότερο χρησιμοποιείς συγκεκριμένα προϊόντα που προωθούν τη προστασία του περιβάλλοντος, την επανάχρηση και τη κυκλική οικονομία, τόσο περισσότερο επιβραβεύεσαι ως πολίτης, αποκτώντας δωρεάν εκπτώσεις σε μοναδικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Πώς, λοιπόν, λειτουργεί το συγκεκριμένο σύστημα; Περιγράψτε μας τι χρειάζεται να κάνει κάποιος για να ανακυκλώσει μέσω της Cyclefi και ποια τα οφέλη.

Ουσιαστικά, η Cyclefi, για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, παρέχει μια καινοτόμο υπηρεσία προώθησης της ανακύκλωσης, η οποία συνδυάζει ένα Ταχέως Κινούμενο Καταναλωτικό Αγαθό (FMCG) όπως οι σακούλες απορριμμάτων, με έναν πρωτοποριακό μηχανισμό επιβράβευσης. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής της Cyclefi οι πολίτες επιβραβεύονται με περισσότερες από 80 εκπτώσεις για να μειώσουν τα γενικότερα έξοδα των νοικοκυριών τους, απλά και μόνο επειδή έχουν τη πρόθεση να ανακυκλώσουν και να προμηθευτούν ένα προϊόν το οποίο έχει θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα χρήσης.

Η άμεση επιβράβευση μπορεί να ξεπεράσει τα 100€ ανά συσκευασία προϊόντος, ενώ μέχρι σήμερα στην εφαρμογή της Cyclefi συμμετέχουν πάνω από 100 πολύ γνωστές εταιρίες της ελληνικής αγοράς. Για να μπορεί ο πολίτης να αποκτήσει πρόσβαση στις μοναδικές προσφορές της Cyclefi, αρκεί να προμηθευτεί τις πορτοκαλί σακούλες απορριμμάτων και να καταχωρήσει στο προσωπικό του λογαριασμό τον μοναδικό κωδικό που θα εντοπίσει σε κάθε συσκευασία.

Παράθεση - epixeiro.gr

Η Cyclefi, για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, παρέχει μια καινοτόμο υπηρεσία προώθησης της ανακύκλωσης

Έχει δοκιμαστεί ως λύση η Cyclefi και, αν ναι, είχε επιτυχή αποτελέσματα;

Πριν την επίσημη εμπορική έναρξη της εφαρμογής, η Cyclefi ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία, ένα μεγάλης έκτασης πιλοτικό πρόγραμμα. Η συγκεκριμένη πιλοτική εφαρμογή, πιστοποίησε την εφαρμοσιμότητα και τη χρησιμότητα του μοντέλου της Cyclefi σε πραγματικές συνθήκες. Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή της Cyclefi, οδήγησε σε συνολική αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης των απορριμμάτων συσκευασίας που εμφανίζει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, από 4,5% σε 6% κατά τη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής.

Παράλληλα, 9 στους 10 συμμετέχοντες στο πιλοτικό αυτό, δήλωσαν πως επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή μας. Αδιαμφισβήτητα, η πιλοτική εφαρμογή της Cyclefi στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και τα ευρήματα που προέκυψαν ήταν καθοριστικά, όπως άλλωστε αποδεικνύει το γεγονός πως αμέσως μετά τη κοινοποίηση τους, η Cyclefi βραβεύτηκε ως η καλύτερη startup της Ευρώπης στη κατηγορία των "Ευφυών Πόλεων". Ουσιαστικά, όλα εκείνα τα επιτυχημένα αποτελέσματα, είναι και ο λόγος που σήμερα η Cyclefi αποτελεί μια πρωτοποριακή υπηρεσία που την απολαμβάνουν σε πανελλαδικό επίπεδο όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας.

Τι έχετε κατορθώσει το τελευταίο διάστημα, από την επίσημη εμπορική σας έναρξη;

Αν και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την επίσημη εμπορική έναρξη της υπηρεσίας, η Cyclefi έχει καταφέρει πολλά και σημαντικά. Αρχικά, μετατρέψαμε μία λύση εφαρμοσμένη σε πιλοτικό επίπεδο μέχρι πρότινος, σε μια αποτελεσματική υπηρεσία, με εκατοντάδες καταναλωτές να γράφονται καθημερινά στην εφαρμογή και να τη χρησιμοποιούν με αυξημένη επαναληψιμότητα. Δημιουργήσαμε ουσιαστικά μια αγορά, η οποία μέχρι εχθές δεν υπήρχε και παράλληλα δημιουργήσαμε αυξημένη ζήτηση για την συγκεκριμένη αγορά. Ουσιαστικά, υιοθετήσαμε έξυπνες στρατηγικές, λαμβάνοντας αποφάσεις που τελικά οδήγησαν σε επιτυχημένα αποτελέσματα.

Από την αρχή του project, δουλέψαμε πολύ επάνω σε θέματα τεχνολογίας, αξιοπιστίας, και customer experience, για να καταφέρουμε να βελτιώσουμε περαιτέρω τη παρεχόμενη υπηρεσία μας. Τα κάναμε όλα βήμα-βήμα και με μεγάλη προσοχή, για αυτό πιστεύουμε ότι σήμερα έχουμε να παρουσιάσουμε μια μοναδική στο είδος της εφαρμογή, η οποία δεν έχει για την ώρα ανταγωνισμό. Για τον λόγο αυτό, πιστεύουμε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναπτυχθούμε περαιτέρω και να πάμε τη Cyclefi σε νέα επίπεδα. Με απόλυτη πίστη για την προστιθέμενη αξία αυτού που προτείνουμε, με ένταση, πείσμα και πολλή όρεξη, έχουμε καταφέρει να βρούμε τους απαραίτητους συμμάχους και σε αυτή την προσπάθειά μας.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, θα ανακοινωθούν οι νέες συνεργασίες μας, με σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής αγοράς, οι οποίοι θα εμπλουτίσουν το μηχανισμό επιβράβευσης, παρέχοντας επιπλέον εκπτωτικά κουπόνια σε όσους χρησιμοποιούν την εφαρμογή της Cyclefi. Επιπλέον, θα ανακοινωθούν ακόμα περισσότερες στρατηγικές συνεργασίες με σκοπό να ενισχύσουμε ακόμη περαιτέρω τη θέση μας. Πλέον, μπορούμε να ισχυριστούμε, ότι η Cyclefi έχει μόνο σταθερή πορεία ανάπτυξης, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη στρατηγική που ακολουθήθηκε.

Παράθεση - epixeiro.gr

Ουσιαστικά, από την υφιστάμενη κατάσταση, έχουμε τεράστια οικονομική επιβάρυνση όλοι μας

Μιλήστε μας για την ανταπόκριση που υπάρχει απέναντι στην πρόταση σας. Έχει «αγκαλιαστεί» η ιδέα σας ή αντιμετωπίζεται με δυσπιστία;

Στην Ελλάδα υπάρχει έντονη η αντίδραση στην αλλαγή (Resistance to Change). Κάθε φορά η αντίδραση αυτή αποτελούσε μια νέα πρόκληση για εμάς, καθώς αν και η λύση που προτείνουμε είναι αυτονόητη, θα πρέπει να αποδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία τη προστιθέμενη αξία της. Να εξηγηθεί γιατί πρέπει να αποτελεί καθημερινή συνήθεια.

Ουσιαστικά, οι πορτοκαλί σακούλες απορριμμάτων της Cyclefi δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον αφού παράγονται από ανακυκλωμένο πλαστικό. Επιπλέον, σε αντίθεση με άλλες σακούλες απορριμμάτων της αγοράς, κλείνει ο κύκλος της χρήσης τους, με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μιας και μεταφέρουν απορρίμματα συσκευασίας που θα οδηγηθούν σε περαιτέρω αξιοποίηση μέσω της ανακύκλωσης και επανάχρησης τους.

Και όμως, παρά τα παραπάνω προφανή επιχειρήματα και παρά το γεγονός πως σε ότι αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων μας, συνεχίζουμε να μένουμε προσκολλημένοι σε πεισματικά χαμηλά ποσοστά επίδοσης, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωπαϊκής οικογένειας, φαίνεται να αμφισβητούμε στη πρώτη ευκαιρία τις πρωτοβουλίες εκείνες, που στοχεύουν να μας πάνε ένα βήμα πιο μπροστά. Είναι λίγο υποκριτικό όλο αυτό.

Φαίνεται πως ξαφνικά έχουμε γίνει όλοι ειδικοί στην ανακύκλωση, την ίδια στιγμή που η χώρα μας είναι από τους ουραγούς της Ευρώπης σε επίδοση και πνίγεται στα σκουπίδια που η ίδια αδυνατεί να διαχειριστεί. Δυστυχώς, η αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία των δήμων της χώρας, ανακυκλώνει τα δημοτικά αστικά απόβλητα της, σε ποσοστό κάτω του 5%, την ίδια στιγμή που άλλοι δήμοι της Ευρώπης, εμφανίζουν επίδοση άνω του 50%! Βέβαια, για άλλη μια φορά χάνουμε το δάσος και κοιτάμε το δέντρο και αντί να μας απασχολεί η παραπάνω κατάσταση, μας ενοχλεί το γεγονός πως η σακούλα απορριμμάτων, που παρεμπιπτόντως παράγεται από ανακυκλωμένο πλαστικό (άρα δεν επιβαρύνει περαιτέρω το περιβάλλον) θα καταλήξει για ανακύκλωση!

cyclefi_interview-text1.jpg?mtime=20191125201847#asset:153515

Επομένως, το ερώτημα που θα έπρεπε να απαντήσουμε όλοι μέσα μας, είναι αν τελικά θέλουμε η όποια πλαστική σακούλα απορριμμάτων να καταλήξει για θάψιμο στους ΧΥΤΑ ή να οδηγηθεί για ανακύκλωση, περαιτέρω αξιοποίηση και επανάχρηση! Αν συμφωνούμε όλοι με την επανάχρηση των απορριμμάτων και την ιδέα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων, τότε η χρήση της πορτοκαλί σακούλας της Cyclefi, αποδεδειγμένα αποτελεί εκείνη τη καθημερινή συνήθεια που υποστηρίζει όλες τις παραπάνω αξίες, ενώ παράλληλα μας επιβραβεύει.

Προφανώς, η τελική απόφαση επαφίεται στον ίδιο το καταναλωτή. Εγώ προσωπικά, από τη στιγμή που για πρώτη φορά διατίθενται στην αγορά σακούλες απορριμμάτων οι οποίες μου επιτρέπουν να γλιτώνω χρήματα, επιλέγω να χρησιμοποιώ μόνο αυτές. Άλλωστε, μπορώ πλέον να κερδίζω 80 διαφορετικά εκπτωτικά κουπόνια από τις σακούλες απορριμμάτων μου. Μάλιστα, με την εξαργύρωση του πρώτου κουπονιού, πιθανά έχω αποσβέσει την αγορά μου και μου απομένουν ακόμη 79 κουπόνια προς εξαργύρωση. Η ωφέλεια είναι τεράστια και για πρώτη φορά σακούλες απορριμμάτων με επιβραβεύουν. Μην ξεχνάμε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα σήμερα που να μας επιστρέφει κάποιο ουσιαστικό οικονομικό αντάλλαγμα από το έσοδο που τον βοηθάμε να δημιουργήσει.

Παράθεση - epixeiro.gr

Η λύση που νικά στην αγορά είναι η πιο προσαρμοστική στις μελλοντικές ευκαιρίες

Μιλήστε μας για την συγκεκριμένη οικονομική επιβράβευση και τι αλλάζει σε αυτό μέσω της Cyclefi.

Ουσιαστικά, από την υφιστάμενη κατάσταση, έχουμε τεράστια οικονομική επιβάρυνση όλοι μας, και παράλληλα δεν κερδίζουμε σημαντικά οικονομικά ανταποδοτικά ωφελήματα από την αξιοποίηση και μεταπώληση των απορριμμάτων μας. Πιο συγκεκριμένα, στην ανακύκλωση καταλήγουν τα απορρίμματα συσκευασιών (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, λευκοσίδηρος), τα οποία μην ξεχνάμε πως είμαστε ιδιοκτήτες τους, αφού μαζί με την αγορά κάθε προϊόντος έχουμε παράλληλα πληρώσει τη συσκευασία τους.

Επομένως, για οποιαδήποτε περαιτέρω αξιοποίηση της ιδιοκτησίας μας θα έπρεπε να εισπράττουμε κάποια ωφέλεια, μιας και τα απορρίμματα μας μεταπωλούνται, καθώς αποτελούν προϊόντα μιας δευτερογενούς αγοράς. Όμως, με τις σημερινές πρακτικές, δεν μας επιστρέφεται κάποιο ουσιαστικό οικονομικό αντάλλαγμα από το έσοδο που βοηθήσαμε να δημιουργηθεί σε τρίτους. Δηλαδή, αντί να επιστραφούν χρήματα στους πολίτες για την αποδεδειγμένη ανακύκλωση τους, την ίδια ώρα τους φορτώνουν με τεράστιες οικονομικές επιβαρύνσεις, λόγω των κακών πρακτικών που ακολουθούνται στη διαχείριση των απορριμμάτων μας.

Ποιες είναι οι προοπτικές και το όραμα της Cyclefi

Όπως γνωρίζετε, η εικόνα γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος αλλάζει ήδη και μάλιστα πρόκειται να αλλάξει ακόμα περισσότερο, έπειτα από πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις, που αποτελούσαν έτσι και αλλιώς για χρόνια, κοινοτικές υποχρεώσεις για τη χώρα μας. Η Cyclefi, όλο το προηγούμενο διάστημα, δούλευε με ένταση, έχοντας το χρόνο στρατηγικό συνεργάτη της, για αυτό και θεωρούμε πως στο τέλος, θα αποτελεί λύση ευρείας αποδοχής. Στόχος αρκετά εφικτός πιστεύουμε, καθώς η Cyclefi αποτελεί τη μοναδική καθημερινή συνήθεια με τα πολλαπλά οφέλη, σε περιβάλλον, κοινωνία, αλλά και τα οικονομικά του κάθε νοικοκυριού που χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

Η μέχρι στιγμής εμπειρία μας, μας έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα, πως τελικά η λύση που νικά στην αγορά - με όρους «επιχειρηματικότητας» πάντα - είναι η πιο προσαρμοστική στις μελλοντικές ευκαιρίες, τις οποίες και έχει ήδη προβλέψει να καλύψει με τη χρήση της. Σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες της στιγμής εκείνης, που κάτι τελείως διαφορετικό, εφαρμόζεται για πρώτη φορά, με σκοπό να αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο του citizens’ engagement, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Όλοι πλέον και για τους δικούς τους λόγους, αντιλαμβάνονται την ανάγκη να χρησιμοποιούν την εφαρμογή της Cyclefi.

cyclefi_interview-text2.jpg?mtime=20191125201901#asset:153516

Το όραμα μας είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μία ουσιαστική αλλαγή στη νοοτροπία των συμπολιτών μας, που συνδέεται με τη προστασία του περιβάλλοντος, την επανάχρηση και τη κυκλική οικονομία. Για το λόγο αυτό, η ομάδα μας βρίσκεται ήδη σε στάδιο επέκτασης της εφαρμογής. Στόχος μας είναι η υπηρεσία μας να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα, για μια πολύ μεγάλη ποικιλία προϊόντων. Δουλεύουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε, ώστε να επικοινωνήσουμε σε όλο και περισσότερους την προστιθέμενη αξία της λύσης μας, αλλά παράλληλα να προσθέσουμε ακόμα περισσότερα προϊόντα στην εφαρμογή μας, πέρα από τις σακούλες απορριμμάτων για ανακύκλωση. Επιθυμία μας, είναι μια σειρά από προϊόντα που προωθούν την προστασία του περιβάλλοντος, την επανάχρηση και τη κυκλική οικονομία, και έχουν ένα αποδεδειγμένο θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, να συνδεθούν και αυτά με την εφαρμογή της Cyclefi, επιτρέποντας με αυτό το τρόπο την επιβράβευση συγκεκριμένων καταναλωτικών επιλογών.

Δεν μας αρέσει να αντιγράφουμε. Θεωρούμε πως η καινοτομία, αποτελεί από μόνη της ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, το οποίο σε επιβάλλει εκ των πραγμάτων σε μια αγορά στεγνή από ιδέες που παραδοσιακά επιπλέει σε χαρτογραφημένα και κυρίως ρηχά νερά. Η καινοτομία δυναμώνει τη θέση μας και ισχυροποιεί αυτή των συνεργατών μας, όταν θα πρέπει να ανταγωνιστούμε λύσεις της παγκόσμιας οικονομίας. Πιστεύουμε βαθιά, πως για να οδηγηθούμε σε θετικά αποτελέσματα, τότε η εφαρμογή καινοτομικών λύσεων και η παράλληλη διαχείριση των όποιων κινδύνων, θα πρέπει να εκτελούνται συνδυαστικά, στο πλαίσιο μιας σχεδιασμένης στην ακρίβεια στρατηγικής.

Με αυτό το πλάνο στο μυαλό μας, εστιάζουμε απόλυτα στην διευρυμένη αποδοχή και χρήση της εφαρμογή μας. Το γεγονός πως κάθε μέρα γνωρίζουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτό που κάνουμε, κάτι που αποτυπώνεται από το ρυθμό εγγραφών στην εφαρμογή της Cyclefi, μας γεμίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία αναφορικά με τις αρχικές μας εκτιμήσεις.

Παράθεση - epixeiro.gr

Η προστασία του περιβάλλοντος και η αξία της επανάχρησης δεν είναι τόσο θέμα εκπαίδευσης, όσο παιδείας

Τι σημαίνει καινοτομία για τη Cyclefi;

Η Cyclefi, ήδη από τη σύστασή της ως εταιρεία, αναπτύσσει λύσεις και τεχνολογικές εφαρμογές στις περιοχές της κυκλικής οικονομίας και της διαχείρισης απορριμμάτων, με έμφαση στις εφαρμογές που σχετίζονται με την συλλογή και ανάλυση δεδομένων και την ιχνηλασιμότητα των απορριμμάτων στον κύκλο διαδικασίας της ανακύκλωσης. Για την ακρίβεια, η Cyclefi αποτελεί πόλο ερευνητικής αριστείας για την χώρα μας, αυξάνοντας σημαντικά τη πιθανότητα άντλησης ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων από τη διεθνή αγορά. Μάλιστα, η Cyclefi αποτελεί την πρώτη και μοναδική εταιρεία στην ελληνική επικράτεια, η οποία έχει αναπτύξει και είναι σε θέση να παρέχει, έναν αποδεδειγμένα επιτυχημένο μηχανισμό ιχνηλασίας απορριμμάτων (Waste-Tracking), σε ποσοστό άνω του 98,2%, επιτρέποντας η ανακύκλωση των πολιτών, να γίνει για πρώτη φορά μετρήσιμη ποσότητα, όπως συμβαίνει αντίστοιχα με τη μέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Αναφορικά με το έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον και δράση της, η Cyclefi έχει εφεύρει κατάλληλη τεχνολογία που επιτρέπει την καταγραφή των παραγόμενων απορριμμάτων, την ταυτοποίηση των χρηστών, καθώς και την ολοκληρωμένη παρακολούθηση της επίδοσης της ανακύκλωσης των χρηστών. Για τη παραπάνω λύση, έχει χορηγηθεί στη Cyclefi Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.). Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως η Cyclefi συμμετέχει ήδη σε δυο (2) ερευνητικά έργα και έχει υποβάλλει προτάσεις για επιπλέον πέντε (5), όλα στα πλαίσια του προγράμματος «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινομώ» της Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας.

Πώς βλέπετε την Cyclefi σε πέντε χρόνια από σήμερα;

Αν και η Cyclefi αρχικά στοχεύει στην ελληνική, κοιτάει την παγκόσμια αγορά με σιγουριά και εξωστρέφεια, καθώς συνολικά ο πληθυσμός της Γης αποτελεί εν δυνάμει πελάτη της υπηρεσίας μας, μιας και όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι, σε καθημερινή βάση, παράγουν απόρριμμα. Σε κάθε περίπτωση, επιδιώκουμε η εφαρμογή της Cyclefi, πέραν τις ελληνικής αγοράς, να εξαπλωθεί και σε ακόμη περισσότερες.

Πιο συγκεκριμένα, ο απώτερος στόχος μας για τη πενταετία, είναι να έχουμε πάνω από 1 εκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες στην εφαρμογή μας, και να λειτουργούμε σε περισσότερες από 5 χώρες. Ποιος ξέρει που θα τελειώσει όλο αυτό; Προφανώς, θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους για την επέκταση της υπηρεσίας μας και αποδεδειγμένα έχουμε πραγματοποιήσει την υλοποίηση αυτών των στόχων με μικρά και υπολογισμένα βήματα κάθε φορά. Προσπαθούμε να κατανοήσουμε το ανταγωνιστικό περιβάλλον γύρω μας, να βρίσκουμε γρήγορα τα κενά του και τις ανάγκες που αυτά δημιουργούν, ώστε να προσαρμόσουμε τη λύση μας σε αυτά, με αποτελεσματικό τρόπο.

cyclefi_interview-text3.jpg?mtime=20191125201912#asset:153517

Η επιτυχία φαίνεται στο τέλος. Για την ώρα μπορούμε να πούμε μόνο ότι η εταιρεία έχει μία σταθερή πορεία ανάπτυξης από την ίδρυση της μέχρι σήμερα και αυτό οφείλεται κυρίως στην συνεχή ανάγκη μας να βελτιωνόμαστε, τη θερμή ανταπόκριση της βιομηχανίας και την υψηλή τεχνολογία που έχουμε αναπτύξει. Καθημερινά, βάζουμε τα δυνατά μας να δημιουργήσουμε τεχνολογικές λύσεις που συμβάλουν στην αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος, γεγονός που μας επιτρέπει να εκπληρώνουμε τους στόχους μας. Όλη η ομάδα γνωρίζει ότι στοχεύουμε σε κάτι πολύ μεγάλο, κάτι που θα αλλάξει θετικά τον κόσμο, και είμαστε προσηλωμένοι στην ίδια μεγάλη εικόνα. Στην αρχή φαίνεται ανέφικτο, αλλά βλέποντας τη μέχρι τώρα πορεία μας, η οποία είναι γεμάτη με μικρές ή και μεγαλύτερες «νίκες», παίρνουμε κίνητρο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την εκπλήρωση του στόχου μας.

Πόσο δύσκολο είναι πιστεύεις να αλλάξουν οι συνήθειες των συμπολιτών μας, γύρω από το θέμα του σεβασμού στο περιβάλλον και της υιοθέτησης αρχών κυκλικής οικονομίας;

Η προστασία του περιβάλλοντος και η αξία της επανάχρησης δεν είναι τόσο θέμα εκπαίδευσης, όσο παιδείας. Ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα μας αποτελεί τον καθρέπτη της κοινωνία μας. Η κακή επίδοση που παρουσιάζουμε στην ανακύκλωση ως λαός, είναι αποτέλεσμα της νοοτροπίας μας που θεωρούμε πως πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε για τα απορρίμματα κάθε φορά που τα βγάζουμε από το σπίτι μας. Και το δυστύχημα είναι ότι έχουμε συνηθίσει, έχουμε μοιρολατρικά αποδεχθεί ως κοινωνία, τη βρωμιά, τα σκουπίδια γύρω μας, τις βρώμικες πόλεις μας και τελικά καταλήγουμε να μην πιστεύουμε πως μπορούμε σε ατομικό επίπεδο να αλλάξουμε το τοπίο γύρω μας.

Όλη η ομάδα της Cyclefi, πιστεύει στην ίδια αρχή, πως δηλαδή "η χώρα θα μάθει να σέβεται το περιβάλλον, μόνο αν ξεκινήσει να το σέβεται κάθε ένας πολίτης ξεχωριστά". Η αλλαγή θα πρέπει αρχικά να συμβεί σε ατομικό επίπεδο και στη συνέχεια να καταλήξει να αποτελεί συλλογική νίκη. Για να σεβαστούμε το περιβάλλον, πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε τους εαυτούς μας και να κατανοήσουμε πως όλα από εμάς ξεκινάνε και προφανώς όλα σε εμάς καταλήγουν. Όλοι όσοι ασχολούμαστε σήμερα με τη Cyclefi, εμφανίζουμε το ίδιο ασίγαστο πάθος να επικοινωνήσουμε σε ακόμα περισσότερους τη προσπάθειά μας. Αποτελεί καθήκον μας, να μιλήσουμε στους φίλους μας για την αξία που έχει η εκτεταμένη εφαρμογή της λύσης μας, να κουβεντιάσουμε για αυτή με τους γνωστούς μας, να την επικοινωνήσουμε στο κοινωνικό μας περίγυρο. Πρέπει όλοι να πειστούμε για την αναγκαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος και της επανάχρησης, και πως πρέπει να γίνουν μέρος της ζωής μας. Ο καθένας στον κύκλο του, γινόμαστε «κήρυκες» στη χώρα όπου το αυτονόητο παραμένει το ζητούμενο.

Παράθεση - epixeiro.gr

Χάρη στην υπηρεσία της Cyclefi, αυτή τη στιγμή έχουν οδηγηθεί για ανακύκλωση πάνω από 6.500 κιλά απορριμμάτων

Δώστε μας μια στατιστική εικόνα της ανακύκλωσης που έχει πραγματοποιηθεί μεσώ του συστήματος σας. Ποια είναι η πρόβλεψη για το άμεσο μέλλον;

Χάρη στην υπηρεσία της Cyclefi, αυτή τη στιγμή έχουν οδηγηθεί για ανακύκλωση πάνω από 6.500 κιλά απορριμμάτων, ενώ οι χρήστες της εφαρμογής έχουν ήδη εξοικονομήσει περισσότερα από 2.500€ πραγματοποιώντας τις καθημερινές τους αγορές στις αγαπημένες τους επιχειρήσεις. Παράλληλα, έχουν σωθεί πάνω από 69 πεύκα σε ένα ελληνικό δάσος, έχει προστατευτεί η ατμόσφαιρα από καυσαέρια που έχουν παραχθεί από 32 αυτοκίνητα, έχει εξοικονομηθεί αρκετό νερό, το οποίο θα επέτρεπε 719 άτομα να κάνουν το μπάνιο τους, ενώ την ίδια στιγμή έχει εξοικονομηθεί τόση ενέργεια όση χρειάζεται μία πόλη 1000 κατοίκων να ηλεκτροδοτείται για 3 ολόκληρες μέρες.Όλα αυτά τα στατιστικά, βέβαια, όπως είναι φυσικό αυξάνονται καθημερινά με τη προσθήκη στην κοινότητα της εφαρμογής ακόμα περισσότερων νέων χρηστών. Με το ρυθμό αύξησης των πολιτών που γράφονται στην εφαρμογή της Cyclefi, ευελπιστούμε πολύ σύντομα να έχουμε βοηθήσει ώστε να οδηγηθούν για ανακύκλωση πάνω από 1 εκ. τόνοι απορριμμάτων, γεγονός το οποίο μας χαροποιεί ιδιαιτέρως και μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον και την ουσιαστική συμβολή της υπηρεσίας μας στην αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης στην Ελλάδα.

Μπορεί μια επιχείρηση να συνεργαστεί μαζί σας; Ποια θα είναι τα άμεσα οφέλη για αυτήν;

Βασικός πυρήνας της υπηρεσίας της Cyclefi είναι οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της. Οι επιχειρήσεις είναι εκείνες που ουσιαστικά επιβραβεύουν τους πολίτες με μοναδικές προσφορές. Μέσα από την υπηρεσία της Cyclefi, ουσιαστικά κάθε επιχείρηση γίνεται ένας «Orange Ambassador», ο οποίος επιβραβεύοντας τους πολίτες την ίδια στιγμή διαδίδει και τις αξίες της εφαρμογής στην καθημερινότητά μας. Με αυτό τον τρόπο, η Cyclefi φροντίζει να προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο την κάθε επιχείρηση η οποία εντάσσεται μέσα στο οικοσύστημα, αυξάνοντας την ίδια στιγμή και την επισκεψιμότητα στα ψηφιακά κανάλια της, αλλά και τις πωλήσεις της. Παράλληλα, η συμμετοχή στην πλατφόρμα μας είναι εντελώς δωρεάν για κάθε επιχείρηση. Το μόνο που έχει να κάνει μία επιχείρηση είναι να μπει στο cyclefi.com και να εκδηλώσει το ενδιαφέρον συμμετοχής της.

CFI_Steps_Post1.jpg?mtime=20191123154154#asset:153213


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr