NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Υφυπουργός Ανάπτυξης: Έρχεται νέο χρηματοδοτικό προϊόν για νεοφυείς επιχειρήσεις

Υφυπουργός Ανάπτυξης: Έρχεται νέο χρηματοδοτικό προϊόν για νεοφυείς επιχειρήσεις

Στην τελετή αποφοίτησης του προγράμματος Invent ICT, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, βρέθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις δημόσιες επενδύσεις και το ΕΣΠΑ, Γιάννης Τσακίρης, όπου και αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός νέου χρηματοδοτικού προϊόντος για startups.

Όπως τόνισε «είμαστε πάντα αρωγοί σε τέτοιες είδους πρωτοβουλίες, και για αυτό το λόγο, και για το συγκεκριμένο stage των εταιρειών, σχεδιάζουμε ένα νέο χρηματοδοτικό προϊόν που ουσιαστικά θα συμπληρώνει το Equifund».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το συγκεκριμένο εργαλείο θα στοχεύει σε επενδύσεις μικρότερου μεγέθους από αυτές που τώρα χρηματοδοτεί το innovation window του Equifund. Στόχος του είναι να «δημιουργήσει ακόμα μια δεξαμενή βιώσιμων νεοφυών επιχειρήσεων, χρησιμοποιώντας το εργαλείο "grants to equity"».

Ήδη, όπως αναφέρθηκε, σε συνεργασία με τον υφυπουργό έρευνας και τεχνολογίας, Χρήστο Δήμα, πραγματοποιείται επεξεργασία των δυνατοτήτων, των διαστάσεων, των μεγεθών και των διαδικασιών αυτού του προϊόντος, «το οποίο θα αναπτυχθεί και θα γίνει roll-out από την Αναπτυξιακή Τράπεζα».

«Έτσι, αντιμετωπίζεται, σε συνέργεια με το Equifund και όλα τα άλλα χρηματοδοτικά προϊόντα, ένα κενό στην αλυσίδα της χρηματοδότησης. Και αυτό το κενό αφορά σε αυτό το κομμάτι της χρηματοδότησης», στο seed, το pre-seed, «το κομμάτι των εταιρειών που μπαίνουν σε μια θερμοκοιτίδα ή σε κάτι ανάλογο και χρειάζονται τα πρώτα χρήματα προκειμένου να ξεκινήσουν αυτό το ταξίδι ώστε να φτιάξουν ένα προϊόν, μια υπηρεσία, που θα τύχει και μεγαλύτερης χρηματοδότησης».

Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη, «αν και απαιτεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, τίποτα δεν γίνεται γρήγορα στην Ελλάδα», αυτό το νέο χρηματοδοτικό προϊόν θα συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr