NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ απαγορεύει την παροχή κονδυλίων σε Huawei και ZTE

Η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ απαγορεύει την παροχή κονδυλίων σε Huawei και ZTE

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ, με ψήφισμα της, χαρακτήρισε επίσημα τις κινεζικές Huawei και ZTE ως «επισφαλείς για την εθνική ασφάλεια» απαγορεύοντας στις αμερικανικές συνεργαζόμενες εταιρείες να αιτηθούν για κονδύλια ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά εξοπλισμού.

Επιπλέον, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές τηλεπικοινωνιών αποφάσισαν με ψήφισμα την αφαίρεση και αντικατάσταση εξαρτημάτων προερχόμενων από την Huawei Technologies Co και τη ZTE Corp. σε υφιστάμενα δίκτυα. Η απόφαση ενδέχεται να στερήσει από τις μεγαλύτερες αμερικανικές συνεργάτιδες εταιρείες του κινεζικού κολοσσού τηλεπικοινωνιών τη βασική πηγή χρηματοδότησης του εξοπλισμού τους.

Η απόφαση της Επιτροπής Επικοινωνιών συνιστά την τελευταία σε μια σειρά κινήσεων της αμερικανικής κυβέρνησης με στόχο την απαγόρευση αγοράς εξοπλισμού από τη Huawei και την ZTE εκ μέρους των αμερικανικών εταιρειών. Η Huawei και η ZTE έχουν 30 μέρες να ασκήσουν έφεση επί της απόφασης, με την οριστική εντολή αφαίρεσης τεχνολογικού εξοπλισμού από τις δύο κινεζικές εταιρείες να αναμένεται στις αρχές του 2020.

Η Huawei από την πλευρά της, χαρακτήρισε την εντολή της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών παράνομη και ζήτησε την επανεξέταση της «προφανούς λανθασμένης απόφασης»

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr