NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Κεραμέως: Μελετάμε την εισαγωγή της επιχειρηματικότητας στα σχολεία

Κεραμέως: Μελετάμε την εισαγωγή της επιχειρηματικότητας στα σχολεία

Την εισαγωγή του μαθήματος της επιχειρηματικότητας στα σχολεία ανακοίνωσε πως μελετά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της σημερινής ημερίδας «Εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα» του Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων.

Όπως τόνισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, «ασφαλώς και βασική αποστολή του σχολείου αποτελεί η μεταλαμπάδευση γνώσεων. Δεν είναι όμως μόνο αυτή – κατά τη γνώμη μας – η αποστολή του. Αποστολή του είναι και να βγάλει στην κοινωνία πιο σφαιρικά καλλιεργημένους ανθρώπους, προσωπικότητες που θα έχουν εξοπλιστεί με όλες εκείνες τις δεξιότητες και με όλα εκείνα τα εναύσματα που θα τους είναι απαραίτητα στη μετέπειτα πορεία τους, σε ένα ολοένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Και ναι, οι δεξιότητες και τα εναύσματα που αποκτώνται μέσα από προγράμματα επιχειρηματικής εκπαίδευσης είναι εξαιρετικά χρήσιμες στη μετέπειτα πορεία των μαθητών. Για αυτό και στο Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο νέων θεματικών που θα εισάγουμε στο σχολείο και που αποβλέπουν ακριβώς σε αυτήν την πιο σφαιρική διαπαιδαγώγηση, μελετάμε και την εισαγωγή της επιχειρηματικότητας στα σχολεία, και έχουμε ήδη ζητήσει τη συνδρομή του ΣΕΝ σε αυτήν την προσπάθεια».

Επί του θέματος αναφέρθηκε στη συνέχεια και η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας για την εισαγωγή του μαθήματος του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού «στο γυμνάσιο», για «να ενταθεί αυτή η ανάδραση του μαθητή με τον επαγγελματία, με έναν τρόπο πιο βιωματικό και ζωντανό», «και βέβαια την εισαγωγή του μαθήματος της επιχειρηματικότητας στο ωρολόγιο πρόγραμμα, πράγμα που είπε ήδη η Υπουργός μας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr