NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Η αύξηση των γυναικών στις ΤΠΕ «ευκαιρία» για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η αύξηση των γυναικών στις ΤΠΕ «ευκαιρία» για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων πραγματοποίησε συνεντεύξεις με εταιρείες ΤΠΕ (Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας) σε ολόκληρη την ΕΕ των 28 και εξέτασε πρωτοβουλίες για την ένταξη και διατήρηση στον κλάδο περισσότερων γυναικών.

Επί του παρόντος, όπως αναφέρει η έρευνα, μόνο το 17% των επαγγελματιών των ΤΠΕ στην ΕΕ είναι γυναίκες. Η έρευνά διαπίστωσε ότι οι αποτελεσματικότερες μέθοδοι ενσωμάτωσης των γυναικών στις ΤΠΕ περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό μέτρων για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, εκστρατείες ευαισθητοποίησης και προγράμματα ειδικά για γυναίκες και κορίτσια.

Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν μια σειρά εμποδίων στον τομέα των ΤΠΕ. Αν και τείνουν να είναι πιο εξειδικευμένες από τους άνδρες ομολόγους τους, καταλαμβάνουν λιγότερο ανώτερες θέσεις. Οι γυναίκες είναι επίσης συγκρατημένες από τις οικιακές εργασίες και τα καθήκοντα οικογενειακής φροντίδας, τα οποία παίρνουν από τον χρόνο που απαιτείται για την αναβάθμιση των τεχνικών δεξιοτήτων. Τα στερεότυπα των φύλων έχουν επίσης ρόλο στο συγκεκριμένο θέμα.

Ωστόσο, οι θέσεις εργασίας ΤΠΕ προσφέρουν ευνοϊκές συνθήκες εργασίας, τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες, όπως το ευέλικτο ωράριο εργασίας και οι υψηλοί μισθοί. Επιπλέον, με προβλέψεις που δείχνουν ότι η ΕΕ θα αντιμετωπίσει έλλειψη περίπου 700.000 επαγγελματιών στον τομέα των ΤΠΕ έως το 2020, τονίζεται πως «είναι επιτακτική ανάγκη να αναλάβει δράση ο τομέας για να φέρει περισσότερες γυναίκες».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr