NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Γαλλία προσθέτει Μπαχάμες και Σεϋχέλλες στη «μαύρη λίστα» των φορολογικών παραδείσων

Η Γαλλία προσθέτει Μπαχάμες και Σεϋχέλλες στη «μαύρη λίστα» των φορολογικών παραδείσων
02_12_2019 | 11:56
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να προσθέσει την Ανγκουίλα, τις Παρθένους Νήσους, τις Μπαχάμες και τις Σεϋχέλλες στη «μαύρη λίστα» των φορολογικών παραδείσων ανακοίνωσε ο Γάλλος Υπουργός υπεύθυνος για θέματα προϋπολογισμού Gerald Darmanin λίγο πριν τη δημοσίευση έκθεσης για τη «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής στην Γαλλία.

«Πριν από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη φοροδιαφυγή, σας ανακοινώνω ότι θα προσθέσουμε στη μαύρη λίστα με τους φορολογικούς παραδείσους άλλες τέσσερις χώρες και εδάφη: την Αγκουίλα, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τις Μπαχάμες και τις Σεϊχέλες, οι οποίες δεν είναι αρκετά συνεργάσιμες όσον αφορά την οικονομική διαφάνεια», δήλωσε ο Ζεράλντ Νταρμανέν στην Journal du Dimanche.

Επτά χώρες βρίσκονται, μέχρι στιγμής, στον γαλλικό κατάλογο με τους φορολογικούς παραδείσους. Πρόκειται για το Μπρουνέι, το Ναούρου, το Νιούε, τον Παναμά, τα νησιά Μάρσαλ, τη Γουατεμάλα και τη Μποτσουάνα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση από την πλευρά της περιλαμβάνει στη «μαύρη λίστα» τα εξής κράτη: Αμερικανική Σαμόα, Φίτζι, Γκουάμ, Ομάν, Σαμόα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι και Βανουάτου.

Με πληροφορίες από archyde.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr