NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Νέος κανονισμός για το Ευρωπαικό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Νέος κανονισμός για το Ευρωπαικό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης
02_12_2019 | 16:07
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε την Παρασκευή να προχωρήσει σε τροποποίηση του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕIT). Ο κανονισμός ορίζει συγκεκριμένα την αποστολή και τους στόχους του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου όπως επίσης και το πλαίσιο διοίκησης.

Το ΕΙΤ υποστηρίζει την ενσωμάτωση της εκπαίδευσης, της έρευνας και του επιχειρείν στο οικοσύστημα της ευρωπαϊκής καινοτομίας. Μάλιστα το Ινστιτούτο χρηματοδοτεί τις Κοινωνίες Γνώσης και Καινοτομίας, οι οποίες συνιστούν συνεργασίες ανάμεσα στα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οργανισμούς έρευνας και τον κλάδο της βιομηχανίας για την από κοινού αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων της κοινωνίας σήμερα.

Οι κύριες τροποποιήσεις στον υπάρχοντα κανονισμό του ΕΙΤ αφορούν την οικονομική βιωσιμότητα του Ινστιτούτου, το άνοιγμα νέων Κοινωνιών Γνώσεων και Τεχνολογίας, ισχυρότερες αρχές για την επίβλεψη και αποτίμηση της δράσης του, καθώς και τον ρόλο των μελών-κρατών στην διακυβέρνηση του ΕΙΤ.

Πιο συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας θα εγκαθιδρύσει μηχανισμούς ελέγχου αποδοτικότητας για τη χορήγηση των οικονομικών κονδυλίων προς τις Κοινωνίες Γνώσης και Καινοτομίας, με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας προσέλκυσης επενδύσεων και χρηματοδότησης των προγραμμάτων τους ανεξάρτητα από το ΕΙΤ.

«Η σημερινή συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος Horizon Europe. Ενσωματώνοντας σε ένα μόνο κλάδο έρευνα, καινοτομία και εκπαίδευση, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας έχει ήδη ενισχύσει την παρουσία των οικοσυστημάτων καινοτομίας σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε η Φινλανδή Υπουργός Οικονομικών Ζητημάτων Katri Kulmuni.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr