NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Σε εφαρμογή πρόγραμμα 200 εκατ. ευρώ για μικρές επιχειρήσεις

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Σε εφαρμογή πρόγραμμα 200 εκατ. ευρώ για μικρές επιχειρήσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων έθεσαν σε εφαρμογή πρόγραμμα δανεισμού 200 εκατομμυρίων ευρώ για την παροχή υποστήριξης σε μικρές επιχειρήσεις υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για Απασχόληση και Κοινωνική Καινοτομία (EaSI).

Σύμφωνα με τους στόχους της πολιτικής της ΕΕ, το πρόγραμμα προωθεί τη μικροχρηματοδότηση (microfinance) και την κοινωνική καινοτομία στα Κράτη Μέλη και σε άλλες συμμετέχουσες χώρες, μέσω της ενθάρρυνσης προς μικροχρηματοδοτικούς οργανισμούς και δανειστές ώστε να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τις μικρές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα δανεισμού θα παράσχει εξασφαλισμένα δάνεια καθώς και δάνεια μειωμένης εξασφάλισης σε μικροχρηματοδοτικούς οργανισμούς και δανειστές οι οποίοι με σκοπό να αυξηθεί η χρηματοδοτικής τους ικανότητα.

Σε δήλωσή της με αφορμή την έναρξη του προγράμματος, η Marianne Thyssen, Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Απασχόλησης, Ικανοτήτων και Εργασιακής Κινητικότητας δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την έναρξη του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για Απασχόληση και Κοινωνική Καινοτομία, το οποίο θα προσφέρει άμεση ενίσχυση σε μικροχρηματοδοτικούς οργανισμούς και κοινωνικές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη. Το νέο αυτό πρόγραμμα αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την υποστήριξη της κοινωνικής χρηματοδότησης. Επιπλέον, αντικατοπτρίζει την ακλόνητη δέσμευση της ΕΕ για μια δικαιότερη Ευρώπη με ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας.

Από την πλευρά του ο Ambroise Fayolle, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων επεσήμανε: «Η ανακοίνωση για την έναρξη του προγράμματος αποδεικνύει πως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι αφοσιωμένη στην υποστήριξη των μικροεπιχειρηματιών οι οποίοι φέρνουν νέες ευκαιρίες δημιουργίας θέσεων εργασίας στις τοπικές οικονομίες. Το πρόγραμμα του EaSI δείχνει πως οι ενέργειες της ΕΤΕ μπορούν να έχουν άμεσα θετικό αντίκτυπο στις ζωές των Ευρωπαίων Πολιτών ούσα αρωγός στο πεδίο της καινοτομίας και του επιχειρείν και ιδιαίτερα της μικροχρηματοδότησης».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr