NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων ζήτησαν τα μέλη του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου

Μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων ζήτησαν τα μέλη του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου
04_12_2019 | 12:57
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Την άμεση ανάγκη μείωσης των φυτοφαρμάκων, περισσότερων κονδυλίων για την έρευνα και αποτελεσματικότερων πρακτικών επιτήρησης για την διάσωση των μελισσών υπογράμμισε η Περιβαλλοντική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χθες Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Τροφίμων πέρασε ψήφισμα με το οποίο επισημαίνονται οι αδυναμίες της Πρωτοβουλίας Γονιμοποίησης οι οποίες την έχουν καταστήσει ανεπαρκή για την αντιμετώπιση των βασικών αιτιών μείωσης του αριθμού των επικονιαστών στα φυτά της ηπείρου.

Η Επιτροπή συγκεκριμένα προτείνει τη μείωση στη χρήση φυτοφαρμάκων ως μέσο εκτίμησης της αποτελεσματικότητας των μέτρων που έχουν λάβει τα Κράτη-Μέλη ξεχωριστά. Παράλληλα το αίτημα των Ευρωβουλευτών υποστηρίζει τη μείωση των φυτοφαρμάκων στο πλαίσιο της ευρύτερης μελλοντικής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ένωσης.

Η Επιτροπή παράλληλα αιτείται μεγαλύτερης χρηματοδότησης για την υποστήριξη της έρευνας για την μείωση του αριθμού των μελισσών ώστε να προστατευθεί η ποικιλότητα των ειδών εποικονιασμού. Παράλληλα σύμφωνα με το αίτημα των μελών του Ευρωκοινοβουλίου απαραίτητη κρίνεται η επένδυση σε δείκτες εκτίμησης της βιωσιμότητας του περιβάλλοντος των μελισσών ώστε να μπορεί να αποφέρει καρπούς η πολιτική της Περιβαλλοντικής Επιτροπής.

Το παραπάνω ψήφισμα πέρασε με 67 ψήφους υπέρ, καμία κατά και 1 αποχή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr