NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η νεοσύστατη Cigaret Cycle παρουσίασε εγχείρημα για την ανακύκλωση αποτσίγαρων

Η νεοσύστατη Cigaret Cycle παρουσίασε εγχείρημα για την ανακύκλωση αποτσίγαρων
04_12_2019 | 12:55 04_12_2019 | 12:56
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Κοινωνία

Ένα πρωτοπόρο και φιλόδοξο εγχείρημα ανακύκλωσης αποτσίγαρων παρουσίασε στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park στην Αθήνα, η νεοσύστατη Cigaret Cycle ΑΜΚΕ. Με το σύνθημα #gopafree, στοχεύει όχι μόνο στην ενημέρωση για τους σοβαρότατους κινδύνους περιβαλλοντική μόλυνσης που προκύπτουν από τις γόπες, αλλά κυρίως στην ανακύκλωσή τους.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, θα συλλέγει αποτσίγαρα που θα σβήνονται σε ειδικούς κάδους τοποθετημένους σε κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα, για να τα στείλει στη συνέχεια για επεξεργασία, αποτοξικοποίηση και δημιουργία ανακυκλωμένων βιομηχανικών προϊόντων, όπως πχ πλαστικές παλέτες. Τα δε υπολείμματα χαρτιού, καπνού και η τέφρα, θα κομποστοποιούνται για να παραχθεί λίπασμα.

Με το σύνθημα #gopafree, στοχεύει όχι μόνο στην ενημέρωση για τους σοβαρότατους κινδύνους περιβαλλοντική μόλυνσης που προκύπτουν από τις γόπες, αλλά κυρίως στην ανακύκλωσή τους.

CigaretCycle2.jpg?mtime=20191204125445#asset:155301

Θα συλλέγει δηλαδή αποτσίγαρα που θα σβήνονται σε ειδικούς κάδους τοποθετημένους σε κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα, για να τα στείλει στη συνέχεια για επεξεργασία, αποτοξικοποίηση και δημιουργία ανακυκλωμένων βιομηχανικών προϊόντων, όπως πχ πλαστικές παλέτες. Τα δε υπολείμματα χαρτιού, καπνού και η τέφρα, θα κομποστοποιούνται για να παραχθεί λίπασμα.

Η κα Ντιάνα Σοφιανοπούλου ιδρυτικό μέλος της Cigaret Cycle ΑΜΚΕ, τόνισε τη σημασία της διάδοσης του μηνύματος ανακύκλωσης στην κοινωνία μας σήμερα, καθώς και την ανάγκη για ευρεία ευαισθητοποίηση πάνω στο ζήτημα των γοπών και της επικινδυνότητάς τους για την υγεία μας, ενώ το έτερο ιδρυτικό μέλος Μιχάλης Κόκκινος είπε: «Αν παλιά θεωρούσαμε μαγκιά να καπνίζουμε και να σβήνουμε τη γόπα με τη μύτη των παπουτσιών μας, σήμερα αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι μαγκιά είναι να ξέρεις τις επιπτώσεις των πράξεών σου και στη συγκεκριμένη περίπτωση, να σβήνεις τις γόπες σου εκεί που πρέπει και να νοιάζεσαι για το περιβάλλον και τον τόπο σου».

Παρουσιάστηκαν επίσης οι ειδικοί κάδοι και τα τασάκια που η Cigaret Cycle θα τοποθετήσει σταδιακά σε όλη την επικράτεια σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς -ξεκινώντας από την Αθήνα- και στους οποίους το κοινό που καπνίζει, θα μπορεί να σβήνει τα αποτσίγαρα του, για αν συλλεχθούν και να οδηγηθούν σε ανακύκλωση.

Ακολούθησε προβολή του βίντεο trailer του προγράμματος και παράθεση στοιχειών για τη μόλυνση που προκαλούν τα αποτσίγαρα, τα οποία παρομοιάστηκαν σαν όπλα μαζικής καταστροφής, καθώς εξοντώνουν αθόρυβα και

  • Περιέχουν αφθονία τοξικών χημικών ουσιών και πλαστικό.
  • Αποδομούνται με πολύ αργό ρυθμό. Ένα τσιγάρο αρκεί για να είναι θανατηφόρο για μικροοργανισμούς που βρίσκονται σε γλυκά και αλμυρά νερά.
  • Περνούν από τα φρεάτια στους υπονόμους, για να φτάσουν στις θάλασσες μας όπου απελευθερώνουν νικοτίνη, βενζόλιο, κάδμιο, ακετόνη, οξικό οξύ, αμμωνία, αρσενικό, μονοξείδιο του άνθρακα, φορμαλδεΰδη, υδρογονάνθρακες, υδροκυάνιο, μόλυβδο, μεθανόλη, μεθύλιο, νιτρικό οξύ, πολώνιο-210, θειικό οξύ, πίσσα και ραδόνιο!
  • Η απόρριψή τους στις χωματερές δυστυχώς δε λύνει το πρόβλημα, καθώς τα πλαστικά φίλτρα έχουν αργό ρυθμό βιοδιάσπασης (15 χρόνια).
  • Στο εξωτερικό έχει δρομολογηθεί η ανακύκλωση τους σε ειδικούς κάδους.

Σημειώνεται ότι η κα Μάρη Δεβερίκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του το Radisson Blu Park, ήταν χορηγός της εκδήλωσης παρουσίασης που έλαβε χώρα στην αίθουσα Gallo Nero Restaurant (Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα), στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ξενοδοχείου και σαν κίνηση στήριξης του #gopafree project.

Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr