NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ ο τζίρος από Black Friday και Cyber Monday

Στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ ο τζίρος από Black Friday και Cyber Monday

Στο ΔΣ του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, ο πρόεδρός του, Βασίλης Κορκίδης, ανέφερε με αφορμή την Black Friday και την Cyber Monday, πως οι πρώτες εκτιμήσεις από διάφορες έρευνες στο Λεκανοπέδιο, προσεγγίζουν ένα εβδομαδιαίο τζίρο της τάξεως των 3 δις ευρώ, δηλαδή περίπου το 8% του ετήσιου τζίρου της λιανικής.

Οι 6 στους 10 καταναλωτές εκτιμάται ότι αγόρασαν από 3-4 προϊόντα και υπηρεσίες αυτές τις ημέρες, ενώ σύμφωνα με το μ.ο. των αποδείξεων, ξόδεψαν ο καθένας τους συνολικά από 180-200 ευρώ.

Ο κ. Β Κορκίδης αναφέρθηκε στις πρακτικές πώλησης αλλά και στην συμπεριφορά του αγοραστικού κοινού τα τελευταία 24ωρα και όχι μόνο. Όπως επισήμανε, στην Ελλάδα οι δύο «πετυχημένες πρακτικές προώθησης πωλήσεων» εισήχθησαν ως market events για πρώτη φορά το 2015, ενώ από το 2016 άρχισαν να τις εφαρμόζουν όλο και περισσότερες εταιρείες και πλέον, με τη μεγάλη συμμετοχή των καταναλωτών, έχουν επεκταθεί σε όλες τις τοπικές αγορές κάθε ελληνικής πόλης. Επίσης φέτος τα «κτυπήματα» για on-line αγορές σχεδόν διπλασιάστηκαν από πέρυσι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr