NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Jumbo καλείται να πληρώσει αποζημίωση στην Skag για το σήμα «University»

Η Jumbo καλείται να πληρώσει αποζημίωση στην Skag για το σήμα «University»
06_12_2019 | 15:13 06_12_2019 | 15:16
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Βάσει απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (32212/2019), η Jumbo καλείται να μην χρησιμοποιήσει ξανά το εμπορικό σήμα «UNIVERSITY» της SKAG, με το δικαστήριο να ορίζει και την σχετική αποζημίωση.

Εντούτοις, σύμφωνα με ανακοίνωση του νομικού συμβούλου της SKAG, Δημήτρη Π. Μάρκου, «το "σοφό" δικαστήριο έκρινε πως η αποζημίωση που οφείλει να καταβάλει η JUMBO ΑΕ, πλήρως κοστολογημένη σε ποσό άνω των 2.000.000 ευρώ προς στην SKAG, για την επί δύο έτη παράνομη χρήση του σήματος με πωλήσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων τεμαχίων, ανέρχεται στο "ιλιγγιώδες" ποσόν των €6.825! Τελικά δεν είχε άδικο ο αρχαίος φιλόσοφος Πλάτων όταν είπε "το δίκαιον ουκ άλλο τι ή του κρείττονος συμφέρον» (το δίκαιο είναι το συμφέρον του δυνατού)"».

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην συγκεκριμένη ανακοίνωση, «η χειραγώγηση δεν σταμάτησε εκεί, αφού η Jumbo την Παρασκευή 29.11.2019, με επιστολή της ζήτησε να προχωρήσει σε συναντήσεις ενδεχόμενης συνεργασίας με την SKAG, αμέσως μετά την δυνατότητα λήψης αντιγράφου της απόφασης, για δύο λόγους; πρώτον για να προλάβει να χειραγωγήσει την SKAG πριν βγει σε ανακοινώσεις και από την άλλη να μην ζημιωθεί η φήμη της JUMBO, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Ο εμπαιγμός έχει και τα όριά του, για αυτόν τον λόγο δεσμευόμαστε ότι θα προχωρήσουμε μέχρι την πλήρη δικαίωση της SKAG και την παραδειγματική τιμωρία και καταδίκη τόσο του αντιδίκου όσο και κατά αυτών που θεωρούμε ότι χειραγωγήθηκαν, προχωρώντας ακόμη και σε αγωγές κακοδικίας (έστω και αν η τελευταία καταδίκη δικαστή έγινε πριν 50 χρόνια!). Θα ζητήσουμε δε η υπόθεσή μας να φτάσει μέχρι την υπέρτατη δικαστική εξουσία και εάν δεν βρούμε δικαίωση στην Ελλάδα θα προχωρήσουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Δυστυχώς, η δικαιοσύνη σε αυτήν την χώρα έχει καταστεί βορά στα χέρια των ισχυρών και δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα έχει την πρωτιά στην διαφθορά παγκοσμίως. Το ήθος, η αξιοπρέπεια και η συνείδηση μας δεν μας επιτρέπουν να κλείνουμε τα μάτια στην αδικία».

Το epixeiro.gr επικοινώνησε με τον κ. Μάρκου, με τον ίδιο να προσθέτει στα παραπάνω πως «δηλώνουμε την ικανοποίηση μας για την ηθική δικαίωση μας, ως προς την κλοπή του σήματος "UNIVERSITY" από τα Jumbo, καθότι - κατά την άποψή μας - η απαξία της πράξης των Jumbo αποτελεί ανεξίτηλη κηλίδα που δεν φεύγει ποτέ.

Παράλληλα, όμως, εκφράζουμε την βαθιά απογοήτευση μας για το ύψος της επιδικασθείσας αποζημίωσης, η οποία πλήττει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της δικαιοσύνης. Η εταιρεία μας είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε βαθμό δικαιοδοσίας στην χώρα μας (ακόμη και στο ευρωπαϊκού δίκαιο θα πάμε αν δεν δικαιωθούμε στην Ελλάδα, ώστε να δικαιωθεί ολοκληρωτικά). Και αν κάποιοι έχουν αφήσει το ήθος και τις άξιες στην άκρη, βλέποντας μονό το στυγνό κέρδος, εμείς, ως εταιρεία, δεν θα παρεκκλίνουμε ποτέ των άξιων μας!».

Πηγές προσκείμενες στην διοίκηση της Jumbo αναφέρουν στο epixeiro.gr πως η εταιρεία θα προσφύγει κατά της απόφασης, ακόμη και για αυτό το χαμηλό ποσό που καλείται να πληρώσει, ενώ τονίζεται πως προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με την SKAG - χωρίς όμως αποτέλεσμα - κάτι που φαίνεται πως επιβεβαιώνεται και μέσω της ανακοίνωσης από την δεύτερη εμπλεκόμενη εταιρεία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr