NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Το Μοντέλο Βουλής Ελλήνων ξεκινάει για άλλη μία χρονιά

Το Μοντέλο Βουλής Ελλήνων ξεκινάει για άλλη μία χρονιά

Για 8η συνεχή χρονιά το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων (ΜΒΕ), η πρωτοποριακή πολιτική ακαδημία του Afixis, ξεκινά και επίσημα τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή της φετινής προσομοίωσης, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 13-16 Μαρτίου 2020, με πρώτη αυτή των εκλογών των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Η πολιτική ακαδημία του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-30 ετών και μέσα από την προσομοίωση των νομοθετικών εργασιών της Βουλής των Ελλήνων αναδεικνύει νέους πολιτικούς με καινούργιες ιδέες, υπό την καθοδήγηση σημαινόντων προσώπων του χώρου, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά την προσομοίωση.

Πώς επιτυγχάνεται ο στόχος αυτός; Σε λειτουργικό επίπεδο, η προσομοίωση περιλαμβάνει τέσσερις ισάριθμες κοινοβουλευτικές ομάδες, οι οποίες καλύπτουν όλο το ιδεολογικό φάσμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, από τα αριστερά προς τα δεξιά. Κάθε ομάδα αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τους επιμέρους Τομεάρχες και τους βουλευτές της και προσπαθεί να συνεισφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο στα Σχέδια Νόμου τα οποία συζητούνται και διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης ανά επιτροπή, και στη συνέχεια ψηφίζονται από το σύνολο των βουλευτών στην Ολομέλεια της Βουλής. Έτσι, κάθε βουλευτής εισέρχεται στην προσομοίωση ως μέλος μίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία εκπροσωπεί την ιδεολογία που βρίσκεται πιο κοντά στα προσωπικά του πιστεύω.

Η προσομοίωση βασίζεται στον πραγματικό Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος έχει προσαρμοστεί για τις ανάγκες του προγράμματος, ώστε οι συμμετέχοντες να βιώσουν μία εμπειρία πιστή στην πραγματικότητα.

Όσον αφορά τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής πλατφόρμας, που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του συνεδρίου από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Afixis. Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε στις 6 Δεκεμβρίου 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6 Ιανουαρίου 2020, ενώ το εκλογικό σώμα απαρτίζουν όλοι οι βουλευτές του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων 2020. Συνεπώς, κάθε μέλος έχει δικαίωμα να ψηφίσει μόνο μία φορά και μόνο για την Κοινοβουλευτική Ομάδα στην οποία ανήκει.

Πρόσβαση στο σύστημα ψηφοφορίας θα δοθεί από την Οργανωτική Ομάδα σε όλα τα μέλη του εκλογικού σώματος. Κάθε μέλος του εκλογικού σώματος θα λάβει έναν μοναδικό κωδικό και θα έχει το δικαίωμα να ψηφίσει μόνο μια φορά, ήτοι έναν υποψήφιο Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην οποία ανήκει.

Έχουν καθοριστεί δύο ημερομηνίες εκλογικών αναμετρήσεων:

  1. Ο πρώτος γύρος έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου 2020.
  2. Σε περίπτωση μη ανάδειξης Προέδρου από τον πρώτο γύρο, έχει προβλεφθεί δεύτερος γύρος εκλογών στις 13 Ιανουαρίου 2020.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στην ιστοσελίδα του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων 2020(mve.gr) στις 14 Ιανουαρίου 2020.

Επιπλέον, αποτελεί μία από τις δραστηριότητες του Afixis, του εκπαιδευτικού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει ως στόχο την αναδιαμόρφωση της εκπαίδευσης, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και φοιτητές. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ο οργανισμός αναπτύσσει τη δράση του στην Ελλάδα από το 2014, έχοντας συνεισφέρει στην ενίσχυση περισσότερων από 2.500 μαθητών και φοιτητών μέχρι σήμερα.

Μπορείτε να γνωρίσετε περισσότερα για την προσομοίωση της Βουλής των Ελλήνων και για τη δράση του οργανισμού Afixis στην ιστοσελίδα.

Παράλληλα, μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα από τις σελίδες μας στο Facebook (Afixisκαι MBE), αλλά και στο Instagram Afixis.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr