NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επενδύει 278 εκατομμύρια ευρώ σε 75 επιχειρήσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επενδύει 278 εκατομμύρια ευρώ σε 75 επιχειρήσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι έχει χορηγήσει πάνω από 278 εκατομμύρια ευρώ σε 75 νεοσύστατες επιχειρήσεις και ΜμΕ μέσω πιλοτικού επιταχυντή. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (EIC) ιδρύθηκε τον Ιούνιο για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες, τις μικρές επιχειρήσεις, τους καινοτόμους και τους επιστήμονες να αναβαθμίσουν τις οργανώσεις τους διεθνώς.

Για το σκοπό αυτό, το EIC ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα επιτάχυνσης και αυτός είναι ο μεγαλύτερος γύρος χρηματοδότησής του μέχρι στιγμής. Αυτή είναι επίσης η πρώτη φορά που η Επιτροπή προσέφερε συγχρηματοδότηση, τόσο επιχορήγηση όσο και ίδια κεφάλαια, η οποία επιτρέπει μεγαλύτερα ποσά χρηματοδότησης (έως και 17,5 εκατ. ευρώ ανά εταιρεία).

Ο κ. Mariya Gabriel, Επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, δήλωσε: «Το μελλοντικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας θα μετατρέψει πολύ περισσότερους επιστήμονες και startups της Ευρώπης σε παγκόσμιους τεχνολογικούς ηγέτες. Χαίρομαι που αυτή η πρώτη προσφορά συνδυασμένης χρηματοδότησης από επιχορηγήσεις και μετοχές γνώρισε τόσο μεγάλη ζήτηση από τις νεοσύστατες επιχειρήσεις και τις ΜmμΕ της Ευρώπης. Αυτό επιβεβαιώνει ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας καλύπτει ένα κενό στη χρηματοδότηση και ότι είναι σωστό να μετατραπεί σε μια ολοκληρωμένη πρωτοβουλία στο πλαίσιο του επόμενου κοινοτικού προϋπολογισμού».

Οι επιλεγμένες εταιρείες προέρχονται από 15 κράτη μέλη και πέντε συνδεδεμένες χώρες. Εκτός από τη χρηματοδοτική στήριξη, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις και οι ΜμΕ στο πιλοτικό πρόγραμμα EIC Accelerator Pilot θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες coaching, δικτύωσης και επιχειρηματικές υπηρεσίες.

Με πληροφορίες από tech.eu

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr