NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Vestager: Η ΕΕ θα επανεξετάσει το πλαίσιο συμφωνιών για τις μεγάλες επιχειρήσεις

Vestager: Η ΕΕ θα επανεξετάσει το πλαίσιο συμφωνιών για τις μεγάλες επιχειρήσεις
11_12_2019 | 12:48 11_12_2019 | 12:49
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού Margrethe Vestager, πρόκειται να επανεξετάσει τον τρόπο ελέγχου των ρυθμιστικών Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί των μεγάλων επιχειρήσεων. Αφορμή αποτέλεσαν οι αντιδράσεις που προέκυψαν μετά την απόφαση της ΕΕ να επιβάλει βαρύ πρόστιμο στη Google και να εμποδίσει επιχειρηματικές συμφωνίες στους τομείς της κινητής τηλεφωνίας, του χάλυβα και των σιδηροδρόμων.

Συγκεκριμένα, η απόφαση της κα. Vestager αφορά την ανανέωση των ευρωπαϊκών οδηγιών για τον προσδιορισμό των αγορών δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων, όπως δήλωσε και η ίδια τη Δευτέρα στο πλαίσιο ομιλίας της στις Βρυξέλλες. «Ζητούμενο είναι η αντιμετώπιση του τρόπου βάσει του οποίου οι εταιρείες ψηφιακής τεχνολογίας αναπτύσσονται προκαλώντας κλυδωνισμούς στην αγορά της Ευρώπης, καθώς και το λόγο για τον οποίο οι Ευρωπαίοι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να προμηθεύονται τα προϊόντα τους μακριά από την πατρίδα τους» ήταν τα λόγια της κα. Vestager.

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην αρχή της νέας δεκαετίας, υπογραμμίζουν την ανάγκη να επανεξετάσουμε τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για την εφαρμογή των κανόνων ανταγωνισμού. Οι ρυθμιστικές Αρχές μελετούν τον τρόπο που οι εταιρείες συμμετέχουν στον πλαίσιο ανταγωνισμού καθώς και το τον τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ εταιρειών και πελατών.» πρόσθεσε μεταξύ άλλων η Ευρωπαία Επίτροπος.

Τα τελευταία χρόνια η ΕΕ έχει σταματήσει την ολοκλήρωση αρκετών επιχειρηματικών συμφωνιών όπως η ενοποίηση ομίλων τηλεπικοινωνιών, η η σύμπραξη της κατασκευάστριας εταιρεία χάλυβα ThyssenKrupp με την Tata Steel κ.α. Από την πλευρά τους, οι εταιρείες υποστηρίζουν πως οι ρυθμιστικές Αρχές της Ένωσης δεν κρατούν την ίδια στάση απέναντι σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκτός της Ευρώπης, καταλήγει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Με πληροφορίες από Bloomberg

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr