NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΕΕ: Το βακτήριο της σαλμονέλας υπεύθυνο για την πλειοψηφία των τροφικών λοιμώξεων

ΕΕ: Το βακτήριο της σαλμονέλας υπεύθυνο για την πλειοψηφία των τροφικών λοιμώξεων
13_12_2019 | 11:22
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών, σχεδόν ένα στα τρία κρούσματα λοιμώξεων από τρόφιμα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλεται στον βακτήριο της σαλμονέλας.

Συγκεκριμένα, το 2018, σημειώθηκαν 5,146 κρούσματα λοιμώξεων προερχόμενα από τρόφιμα στα Κράτη-Μέλη της Ένωσης ενώ νόσησαν σχεδόν 49,000 άνθρωποι. Το 67% των 1,581 περιστατικών salmonella στην Ευρώπη έλαβε χώρα σε Σλοβακία, Ισπανία και Πολωνία, με τα κρούσματα να οφείλονται κατά κύριο λόγο σε μολυσμένα αυγά.

«Σύμφωνα με τα ευρήματα του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου, το ένα τρίτο των Ευρωπαίων πολιτών θεωρεί την τροφική δηλητηρίαση ως το πιο σημαντικό ζήτημα σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων. Ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων δηλώνει πως υπάρχει χώρος για αύξηση της ενημέρωσης των καταναλωτών καθώς πολλές τροφικές λοιμώξεις μπορεί να αποτραπούν βελτιώνοντας τις συνθήκες υγιεινής κατά τη διαδικασία παρασκευής φαγητού» δήλωσε η Marta Hugas, μέλος της επιστημονικής ομάδας της EFSA.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η σαλμονέλωση αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή λοίμωξη του γαστρεντερικού συστήματος στους πολίτες της ΕΕ μετά την καμπυλοβακτηρίωση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr