NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Oι πόλεις της ΕΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Oι πόλεις της ΕΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον ψηφιακό μετασχηματισμό
13_12_2019 | 12:23
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, ξεκίνησαν στο Oulu της Φινλανδίας οι εργασίες της Διακήρυξης «Join, Boost, Sustain» στο πλαίσιο της βελτιωμένης εφαρμογής ψηφιακών λύσεων με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, η φινλανδική προεδρεία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράμμισε την ανάγκη αναβάθμισης της εφαρμογής των ψηφιακών λύσεων στα Κράτη-Μέλη της Ένωσης. Η διαδικασία υπογραφής της Ευρωπαϊκής Διακήρυξης Συνεργασίας για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό σε Πόλεις και Κοινότητες ξεκίνησε την Τρίτη στην πόλη τη Oulu και θα συνεχιστεί το διήμερο 30-31 Ιανουαρίου στο Cities Forum του Πόρτο. Την ίδια στιγμή, η Διακήρυξη στοχεύει στη δημιουργία ενός συγκεκριμένου οικονομικού, τεχνικού, ηθικού και νομικού πλαισίου για την ψηφιοποίηση της Ευρώπης.

«Η προσβασιμότητα και η διαλειτουργικότητα βρίσκονται στο πυρήνα της υπεύθυνων και ευέλικτων κοινοτήτων του 21ου αιώνα. Με την υπογραφή αυτής της Διακήρυξης, εκπρόσωποι από πόλεις και κοινότητες κατά μήκος της Ευρώπης ορίζουν από κοινού τους όρους των υπηρεσιών Τεχνητής Νοημοσύνης και Internet of Things. Ως Πρόεδρος των "Ανοιχτών και Ευέλικτων Έξυπνων Πόλεων" με περηφάνια θα συνεισφέρω στο κίνημα. Ήδη ως οργάνωση κατέχουμε μια πλατφόρμα ώστε οι πόλεις να εφαρμόσουν τεχνολογία διαθέσιμη για όλους. Καλώ κάθε πόλη και κοινότητα να ενταχθεί στην προσπάθειά μας.» δήλωσε ο Martin Brynskov, Πρόεδρος της πρωτοβουλίας «Ανοιχτές και Ευέλικτες Έξυπνες Πόλεις».

Από την πλευρά της η Anna Lisa Boni, Γενική Γραμματέας του Eurocities σημείωσε: «Οι πόλεις της Ευρώπης, βρίσκονται σε μια συνεχή φάση καινοτομίας και ανάδειξης νέων ψηφιακών λύσεων πάντα με στόχο την βελτίωσης της ζωής των πολιτών. Η πρωτοβουλία αυτή προσφέρει μια ευκαιρία για πραγματική ανάδειξη και αναβάθμιση τέτοιων ιδεών, καθιστώντας ευκολότερη την πρόοδο σε τοπικό και διεθνές επίπεδο».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr