NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

energy4smart: Δεύτερη θέση στην κατηγορία Early Stage του GreenTech Challenge

energy4smart: Δεύτερη θέση στην κατηγορία Early Stage του GreenTech Challenge
13_12_2019 | 17:14 13_12_2019 | 17:15
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Η energy4smart, με έναν χρόνο παρουσίας, τρία έτοιμα projects και άλλα τρία «στα σκαριά», κατέλαβε την δεύτερη θέση με την πρώτη της κατασκευή, το infokiosk smart bench, στον διαγωνισμό πράσινων καινοτόμων ιδεών του ΕΜΠ GreenTech Challenge by ESU NTUA 2019.

Ο τριήμερος Διαγωνισμός, 6-8 Δεκεμβρίου, διοργανώθηκε από την Ερευνητική Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και πραγματοποιήθηκε στο πολυχώρο ATRAKTOS.

Με 52 υποβολές συμμετοχής, 30 ομάδες να διαγωνίζονται και συμμετοχή 600 περίπου ατόμων που συντέλεσαν με την ιδιότητα του μέντορα, του κριτή, του διαγωνιζόμενου ή ως μέλη των Επιτροπών και των συνεργαζόμενων φορέων, ο διαγωνισμός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανέδειξε για τρίτη φορά την καινοτομία.

Το τριήμερο του GreenTech Challenge άνοιξε ο Αν. Καθηγητής ΕΜΠ Κωνσταντίνος Αραβώσης ο οποίος τελεί ως Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων ενώ παράλληλα συντονίζει την Ερευνητική Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του ΕΜΠ.

Το 2ο βραβείο για την πρώτη ελληνική εταιρία που σχεδιάζει και κατασκευάζει αυτόνομα ενεργειακά συστήματα (infokiosk smart benches) απένειμε η Επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Διαρθρωτικών Ταμείων, Νίκη Δανδόλου.

Η όλη διαδικασία του Διαγωνισμού υποστηρίχθηκε και διοργανώθηκε από τη spin out startup του ΕΜΠ, Mantis Business Innovation, ιδρυτής της οποίας είναι ο Χρήστος Νικολούδης, ερευνητής του ΕΜΠ. Ως Innovation Enabler ανέλαβε την ψηφιακή διαχείριση ενσωματώνοντας τη χρήση της πλατφόρμας Mantis IMS (Innovation Management Software).

energy4smart_pagaki2.jpg?mtime=20191213171300#asset:157148


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr