NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της Ελληνικής δημιουργικής σκηνής στην 9η Ημερίδα ΕΣΩ

Οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της Ελληνικής δημιουργικής σκηνής στην 9η Ημερίδα ΕΣΩ
18_12_2019 | 16:35
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, στο μεγάλο Αμφιθέατρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, διεξάγεται για 9η συνεχόμενη χρονιά η ημερίδα ΕΣΩ. Η ημερίδα ΕΣΩ συγκεντρώνει κάθε χρόνο τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Ελληνικής δημιουργικής σκηνής, και έχει καθιερωθεί ως ο κορυφαίος θεσμός προβολής στην Ελλάδα για τις τέχνες του σχεδιασμού.

Tα βραβεία συνολικής προσφοράς του Archisearch και της Design Ambassador είναι δύο χρονών. Η αρχή έγινε στο 8ο ΕΣΩ στο αμφιθέατρο της Στέγης του ιδρύματος Ωνάση με το βραβείο να απονέμεται στον μεγάλο designer Γιάννη Τσεκλένη.

Οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της Ελληνικής δημιουργικής σκηνής στην 9η Ημερίδα ΕΣΩ

Φέτος παραλαμβάνουν τη σκυτάλη τρεις μεγάλοι άνδρες-λαμπρές προσωπικότητες της Ελλάδας: ο διεθνούς ακτινοβολίας καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος, ο εγκέφαλος του αστικού ιστού της θετικής πλευράς της πόλης μας Ιωάννης Βικέλας και ο Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας ο τελευταίος εν ζωή αρχιτέκτονας της γενιάς των μοντερνιστών που δεν είναι μόνο ένα πρόσωπο με ιστορική σημασία αλλά ζωντανό μέρος της πραγματικότητας.

Την ημερίδα παρουσιάζει ο εικαστικός και ιδρυτής της Athens Biennale, Poka Yio.

Ο Βασίλης Μπαρτζώκας, ιδρυτής της του ARCHISEARCH.gr μας είπε: «Αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι έχουν συνδέσει την προσωπική τους δημιουργικότητα και όραμα με το κοινωνικό όφελος αλλά και την οικονομική ευημερία. Η σύνδεση αυτών των 3 πυλώνων αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος και για την Design Ambassador και το archisearch.gr. Μέσα από τις βραβεύσεις θέλουμε να συνεισφέρουμε και με τις δικές μας δυνάμεις στην καταγραφή και ανάδειξη των πρακτικών που γεννήθηκαν από την ιστορία του σχεδιασμού στην Ελλάδα και θα πρέπει να αποτελέσουν πυξίδα για ένα υγιές μέλλον.»

Όσοι θέλετε να προμηθευτείτε εισιτήρια για το event της 4ης Φεβρουαρίου μπορείτε να το κάνετε ηλεκτρονικά στην σύνδεση www.esw.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr