NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Digital Marketing
ανάγνωση

Πώς θα απογειώσετε τη startup επιχείρησή σας;

Πώς θα απογειώσετε τη startup επιχείρησή σας;

Το στήσιμο μίας νέας επιχείρησης είναι αληθινά συναρπαστικό! Δεν είναι, όμως, πάντα και τόσο εύκολο.

Αναζητώντας τις πιο αποτελεσματικές πρακτικές για την επιτυχημένη εκκίνηση ή ταχεία ανάπτυξη της startup επιχείρησής σας, θα ανακαλύψετε ότι οι παραδοσιακές στρατηγικές ίσως και να μην ενδείκνυνται. Γι’ αυτόν, ακριβώς, τον λόγο, σήμερα, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε ορισμένα χρήσιμα tips, που θα απογειώσουν το νέο, επιχειρηματικό σας εγχείρημα μέσα στο 2020!

1. Αξιολογήστε εις βάθος τον ανταγωνισμό σας

Μπορείτε να μάθετε πολλά για το marketing στον κλάδο σας, μελετώντας τις επιχειρήσεις που στήθηκαν πριν από τη δική σας. Πώς διαμορφώθηκαν τα brands τους; Σε τι διαφέρουν το ένα από το άλλο; Με τι ύφος η κάθε εταιρεία απευθύνεται στο κοινό της; Είναι σημαντικό να μην αντιγράφετε αυτούσια τα στοιχεία αυτά! Επικεντρωθείτε στα κίνητρα πίσω από κάθε επιλογή, αντλώντας πληροφορίας για το επόμενο βήμα της startup σας.

2. Προσδιορίστε τη μοναδικότητα του δικού σας “value”

Τι είναι αυτό που κάνει το δικό σας brand μοναδικό; Σας προτείνουμε να το αναζητήσετε στο επιχειρηματικό σχέδιο της startup σας, αναδεικνύοντάς το δυναμικά κατά τον σχεδιασμό της εταιρικής σας ταυτότητας! Εάν οι υπάρχουσες μάρκες της αγοράς είναι παραδοσιακές και συντηρητικές, αδράξτε την ευκαιρία και τολμήστε κάτι πιο μοντέρνο, πιο αιχμηρό και με πιο νεανικό ύφος. Αντιθέτως, αν οι άλλες μάρκες είναι πιο ελιτίστικες και επιτηδευμένες, δοκιμάστε κάτι πιο προσγειωμένο και προσαρμοσμένο στο κοινό που στοχεύετε.

3. Επιλέξτε προσεκτικά το domain name σας

Ακριβώς με την ίδια αφοσίωση με την οποία καταλήξατε στο brand name και στο λογότυπό σας, καθώς θα αποτελέσει τη σφραγίδα της online πορείας σας στο εξής! Φροντίστε να πρόκειται για κάτι που αποτυπώνεται στη μνήμη του χρήστη, προφέρεται εύκολα και, φυσικά, είναι όσο πιο σύντομο γίνεται! Τέλος, επιλέξτε ένα domain name το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη φύση και τον χαρακτήρα της επιχείρησής σας και, ιδανικά, εμπεριέχει ένα πολύ δυνατό και δημοφιλές keyword.

4. Εστιάστε στην εξατομίκευση

Το personalization αποτελεί τον γνώμονα όχι μόνο κάθε startup, αλλά κάθε επιχειρηματικής προσπάθειας γενικότερα! Είναι γνωστό, πλέον, ότι η πλειοψηφία των πελατών αποζητά μία πιο εξατομικευμένη εξυπηρέτηση σε όλα τα επίπεδα – σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, τη θεωρεί αυτονόητη. Όπως, ακριβώς, πρέπει να τη θεωρείτε κι εσείς! Υιοθετήστε απόλυτα στοχευμένες μεθόδους, αξιοποιώντας το proximity advertising, τα product recommendation engines, τα personalized CTAs και πολλά άλλα.

5. Γίνετε viral

Επιθυμείτε να επισπεύσετε τους ρυθμούς αναγνωρισιμότητάς σας, κάνοντας τους πάντες να μιλάνε για εσάς; Ήρθε η στιγμή να γίνετε το απόλυτο viral! Πώς θα κατορθώσετε να διεγείρετε άμεσα την προσοχή του κοινού, κορυφώνοντας το virality σας; Ασχοληθείτε με ένα θέμα της επικαιρότητας, δημιουργήστε «συναισθηματικό» περιεχόμενο ή περάστε ένα κοινωνικό μήνυμα. Σε κάθε περίπτωση, σπάστε τα καλούπια των κλασικών δημοσιεύσεων και διαφημίσεων!

6. Επενδύστε στο Artificial Intelligence

Η τεχνητή νοημοσύνη υπάρχει παντού - στα analytics, στα marketing tools, στις ψηφιακές διαφημίσεις, στο customer service. Ένα από τα πολύτιμα εργαλεία που προσφέρει το Artificial Intelligence στις Startups, καθώς και σε κάθε άλλο μοντέλο επιχείρησης, είναι τα chatbots! Μέσω αυτών, εξοικονομείτε ανθρώπινους πόρους που απαιτούνται, αναβαθμίζοντας αξιοσημείωτα την ίδια στιγμή το user experience.

7. Σχεδιάστε μία Omni-Channel στρατηγική

Προσεγγίζοντας το κοινό σας μέσω πολλαπλών καναλιών, μεγιστοποιείτε τα οφέλη του, βελτιστοποιείτε την εμπειρία του και πολλαπλασιάζετε τις αγορές του. Παράλληλα, εγκαθιδρύετε το brand awareness σας! Εφαρμόστε, επομένως, μία omni-channel στρατηγική που εναρμονίζεται άψογα με τις αρχές του O2O Marketing.

Η τέχνη του dreaming

Last but not least… μυηθείτε στην τέχνη του dreaming! Η σπίθα του ονείρου δεν αργεί να ανάψει, εάν η ιδέα σας είναι δημιουργική. Καθώς θα περάσετε από διάφορα στάδια μέχρι να φτάσετε στην ολοκλήρωση του στόχου, η πίστη και η επιμονή στα όνειρά σας κρίνονται ως καθοριστικής σημασίας. Άλλωστε, η προσήλωσή σας αυτή είναι ο παράγοντας που, πάντοτε, θα σας ενθαρρύνει να βρίσκετε διαρκώς πιο ευφάνταστες λύσεις, ώστε να ξεπερνάτε κάθε εμπόδιο της startup διαδρομής σας!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr