NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Digital Marketing
ανάγνωση

Πώς να πολλαπλασιάσετε τους αναγνώστες του blog σας;

Πώς να πολλαπλασιάσετε τους αναγνώστες του blog σας;
Sponsored by:
Πώς να πολλαπλασιάσετε τους αναγνώστες του blog σας;

Η επιτυχία ενός blog, με την απόκτηση φανατικών αναγνωστών, δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Παρ’ όλα αυτά, η προσήλωση σε - φαινομενικά, απλούς - παράγοντες, όπως το ποιοτικό περιεχόμενο, η άρτια δομή και η επίκαιρη θεματολογία, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.


Θέλετε να ανακαλύψετε πώς μπορείτε κι εσείς να γράφετε πετυχημένα άρθρα; Καθώς η τέχνη του blogging είναι κάτι παραπάνω από ένα έμφυτο συγγραφικό ταλέντο, σας παρουσιάζουμε τους πιο εύστοχους τρόπους, ώστε να κρατάτε το ενδιαφέρον των αναγνωστών σας αμείωτο!

1. Επιλέξτε έξυπνη θεματολογία!

Εάν αρθρογραφείτε με βάση την έμπνευση της ημέρας ή αντιγράφοντας το περιεχόμενο άλλων άρθρων, είναι πολύ πιθανόν το blog σας να αποτύχει!

Επιλέξτε τις θεματικές με τις οποίες θα ασχοληθείτε μέσα στον μήνα, με βάση τους γενικότερους εταιρικούς στόχους που έχετε θέσει. Αν, για παράδειγμα, η εταιρεία σας πρόκειται να συμμετάσχει σε κάποιο συνέδριο, τα άρθρα σας θα πρέπει να παρουσιάζουν τους θεματικούς άξονές του και, παράλληλα, να το προωθούν. Με αυτόν τον τρόπο, προσδίδετε συνοχή στο περιεχόμενό σας, απογειώνοντας την αναγνωστική εμπειρία.

Επιπλέον, στραφείτε προς την επικαιρότητα. Ανιχνεύστε τα τρέχοντα προβλήματα των επιχειρήσεων, εντοπίστε αμφιλεγόμενα ζητήματα και πάρτε θέση πάνω σε αυτά. Συνήθως, τα δημοφιλή topics είναι και αυτά που προτιμά το κοινό να διαβάζει περισσότερο!

2. Μην πλατειάζετε!

Γνωρίζατε ότι όσο πιο εκτενές είναι ένα κείμενο, τόσο περισσότερο αποθαρρύνει την ανάγνωση; Προσπαθήστε, λοιπόν, να περιορίσετε τη συνολική έκταση των άρθρων σας, ώστε να φαντάζουν πιο προσιτά για τους αναγνώστες σας. Βέβαια, μην το παρακάνετε! Ένα επιτυχημένο άρθρο, συνήθως, δε διαθέτει έκταση μικρότερη των 300 λέξεων. Άλλωστε, τα υπερβολικά μικρά άρθρα ρισκάρουν να αποδειχθούν ανεπαρκή στο περιεχόμενο, καθώς και ακατάλληλα για το SEO.

3. Δημοσιεύστε ευανάγνωστα άρθρα!

Καθώς η ανάγνωση μέσα από οθόνες απαιτεί επιπρόσθετη προσπάθεια και συγκέντρωση, οφείλετε να λάβετε σοβαρά υπόψη τον παράγοντα της παρουσίασης των άρθρων σας. Γι’ αυτό, επιλέξτε μία ευκρινή γραμματοσειρά, με μέγεθος 15-16 px στο κυρίως κείμενο, ορίζοντας το διάστιχο 1.5em για τις πιο μεγάλες γραμματοσειρές και 2em για τις μικρότερες.

Παράλληλα, βεβαιωθείτε ότι οι σειρές των κειμένων σας δεν είναι εκτενείς, αποτρέποντας χαοτικά αποτελέσματα που απομακρύνουν το κοινό σας από τα νοήματά σας. Διατηρήστε 50-75 χαρακτήρες σε κάθε σειρά και, ταυτόχρονα, χρησιμοποιήστε στο background χρώματα που δημιουργούν την απαιτούμενη αντίθεση, διευκολύνοντας την ανάγνωση. Τέλος, μην παραμελείτε τη σωστή χρήση της γλώσσας! Η ορθή σύνταξη, γραμματική και ορθογραφία ενός κειμένου είναι εξίσου σημαντική με την εικόνα του.

4. Εστιάστε στη δημιουργικότητα!

Για να αξίζει ένα άρθρο πολλαπλές αναγνώσεις, θα πρέπει να διακατέχεται από έντονη δημιουργικότητα! Με άλλα λόγια; Εντυπωσιακά καινοτόμο περιεχόμενο με ελάχιστο κόστος, εδραιώνοντας την αναγνωρισιμότητά σας! Πώς θα δημιουργήσετε creative content; Ξεκινήστε εφαρμόζοντας σε κάθε άρθρο σας τρεις βασικές αρχές:

  • Αξία
  • Ενδιαφέρον
  • Πρωτοτυπία

Extra tip! Μία πρωτότυπη προσέγγιση πάνω σε ένα ήδη δημοφιλές θέμα αρκεί, για να αυξήσετε θεαματικά τους αναγνώστες του blog σας. Άλλωστε, αυτή είναι και η τεχνική του Viral Marketing.

5. Τραβήξτε την προσοχή από την πρώτη παράγραφο!

Παρότι πολλοί έμπειροι αρθρογράφοι, στα έντυπα μέσα, εκπλήσσουν το αναγνωστικό κοινό τους αποκαλύπτοντας το βασικό μήνυμά τους στον επίλογο, οι bloggers οφείλουν να πράττουν το ακριβώς αντίθετο! Εφόσον ο ανθρώπινος εγκέφαλος διαβάζει και επεξεργάζεται διαφορετικά τις πληροφορίες μέσα από μία οθόνη, είναι άκρως σημαντικό να προβάλλετε, με σαφήνεια, τον κεντρικό στόχο του άρθρου σας στον πρόλογο, πείθοντας, έτσι, τους online αναγνώστες σας να συνεχίζουν παρακάτω.

6. Διηγηθείτε το… με μία ιστορία!

Έχετε αναλογιστεί ποτέ γιατί, από τις πρώτες στιγμές της ζωής μας, «διδασκόμαστε» μέσα από ιστορίες και παραμύθια; Ίσως, διότι ο ανθρώπινους νους, με την εξιστόρηση πραγματικών ή και φανταστικών εμπειριών, αφομοιώνει τις πληροφορίες γρηγορότερα και ευκολότερα. Εξάλλου, η αφήγηση μίας ιστορίας είναι πάντοτε πολύ πιο ενδιαφέρουσα από την απλή παράθεση τυποποιημένων συμβουλών!

7. Γίνετε SEO-friendly

Πίσω από ένα πετυχημένο άρθρο, κρύβεται μία ολόκληρη στρατηγική σχετικά με τη σύνταξη και την τήρηση των προδιαγραφών SEO, η οποία οδηγεί τους επισκέπτες να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στο blog σας. Ενδεικτικά, σας παραθέτουμε ορισμένα, άκρως σημαντικά tips:

  • Εντοπίστε τι αναζητούν οι χρήστες στο διαδίκτυο και επιλέξτε τα κατάλληλα keywords
  • Συγγράψτε έναν τίτλο μεταξύ 35-65 χαρακτήρων, με το keyword να εμφανίζεται στις πρώτες 5 λέξεις
  • Διαρθρώστε προσεκτικά τη δομή του άρθρου
  • Χρησιμοποιήστε σαφείς τίτλους και επεξηγηματικούς υπότιτλους, κατευθύνοντας και, ταυτόχρονα, διευκολύνοντας τους αναγνώστες σας
  • Κρατήστε τις προτάσεις σας απλές και περιεκτικές
  • Προωθήστε τα SEO friendly άρθρα σας στα social media

Και μην ξεχνάτε! Η ομάδα της Develop Greece βρίσκεται πάντοτε στη διάθεσή σας, προκειμένου να σας προσφέρει χρήσιμες συμβουλές τόσο για την Content Marketing στρατηγική σας όσο και, ειδικότερα, για τη συγγραφή των πιο πετυχημένων άρθρων του blog σας!

Sponsored by:
Πώς να πολλαπλασιάσετε τους αναγνώστες του blog σας;
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr