NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η 34χρονη Φινλανδή πρωθυπουργός προωθεί 6ωρη εργασία τέσσερις φορές την εβδομάδα

Η 34χρονη Φινλανδή πρωθυπουργός προωθεί 6ωρη εργασία τέσσερις φορές την εβδομάδα
Φωτογραφία: Laura Kotila/Valtioneuvoston kanslia

Η νέα πρωθυπουργός της Φινλανδίας αναφέρθηκε στην εισαγωγή ενός ευέλικτου προγράμματος εργασίας στη χώρα, το οποίο θα προβλέπει εργάσιμη εβδομάδα 4 ημερών και εργάσιμη ημέρα 6 ωρών.

Η Sanna Marin, 34 ετών, αποτελεί τη νεότερη γυναίκα αρχηγό κυβέρνησης παγκοσμίως, οδηγώντας έναν κεντροαριστερό συνασπισμό 5 κομμάτων, με επικεφαλής γυναίκες.

Ο συνασπισμός ζήτησε να πραγματοποιηθεί δοκιμή ενός νέου ωραρίου εργασίας, με την ευκαιρία της 120ης επετείου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP), στο Turku.

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι αξίζουν να περάσουν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους, τους αγαπημένους τους, τα χόμπι και άλλες πτυχές της ζωής, όπως ο πολιτισμός. Αυτό θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα για εμάς στην επαγγελματική ζωή» δήλωσε η Marin.

Το σκανδιναβικό έθνος έχει υιοθετήσει ευέλικτα πρότυπα εργασίας εδώ και δεκαετίες, καθώς η χώρα ενέκρινε το σχετικό σύμφωνο το 1996, το οποίο δίνει στους περισσότερους υπαλλήλους το δικαίωμα να προσαρμόσουν τις ώρες εργασίας τους, αρχίζοντας ή τελειώνοντας μέχρι τρεις ώρες νωρίτερα ή αργότερα.

Με πληροφορίες από neweurope

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr