NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει απαγόρευση των πλαστικών συσκευασιών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει απαγόρευση των πλαστικών συσκευασιών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογεί το ενδεχόμενο απαγόρευσης των πλαστικών συσκευασιών και την θέσπιση νέων απαιτήσεων για τους κατασκευαστές, δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ για το περιβάλλον και τους ωκεανούς, Virginijus Sinkevicius, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Σίγουρα θέλουμε να επεκτείνουμε τους κανόνες για τα πλαστικά μιας χρήσεως και διερευνούμε τώρα προς ποια κατεύθυνση θα ήταν αυτή δυνατή», ανέφερε ο ίδιος. «Ένα σημαντικό βήμα θα ήταν, για παράδειγμα, η απαγόρευση των πλαστικών συσκευασιών ή η χρήση τους να γίνεται κατόπιν ιατρικής αδείας».

Ο νέος κανονισμός της ΕΕ για τα πλαστικά μιας χρήσης «απειλεί» μια αγορά που υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Έχοντας εγκριθεί το περασμένο έτος, η οδηγία για τα πλαστικά μιας χρήσης απαγορεύει τα πλαστικά προϊόντα, όπως τα μαχαιροπήρουνα, τα καλαμάκια, τα μπαστούνια βαμβακιού και ορισμένα δοχεία από πολυστυρένιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι κατασκευαστές προϊόντων όπως τα ελαστικά ή τα καλλυντικά θα μπορούσαν να υποχρεωθούν να μειώσουν δραματικά τα μικροπλαστικά των προϊόντων τους.

Με πληροφορίες από Bloomberg

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr