NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Microsoft σταματά την τεχνική υποστήριξη των Windows 7

Η Microsoft σταματά την τεχνική υποστήριξη των Windows 7

Από σήμερα Τρίτη, η Microsoft δεν θα υποστηρίζει πλέον τα Windows 7, ένα λειτουργικό σύστημα 11 ετών. Για τους χρήστες, αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα σταματήσει να παρέχει ενημερώσεις και updates ασφαλείας.

Οι αλλαγές θα επηρεάσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων, επειδή πάνω από το ένα τρίτο των υπολογιστών χρησιμοποιούν τα Windows 7. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι λίγο μικρότερο από τα Windows 10, το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για PC, το οποίο είναι περίπου στους μισούς προσωπικούς υπολογιστές του κόσμου. Τα Windows 10 χρησιμοποιούνται σε 900 εκατομμύρια συσκευές, σύμφωνα με πρόσφατους αριθμούς της Microsoft.

Η Microsoft δήλωσε ότι οι χρήστες των Windows 7 μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές τους μετά την Τρίτη, αλλά προειδοποιεί ότι θα έχουν «μεγαλύτερο κίνδυνο για ιούς και κακόβουλα προγράμματα».

Η εταιρεία ενθαρρύνει τους χρήστες να κάνουν αναβάθμιση στα Windows 10 ή να αγοράσουν μια νέα συσκευή με Windows 10, εάν ο υπολογιστής τους είναι άνω των τριών ετών. Είχε προσφέρει στο παρελθόν δωρεάν αναβάθμιση από τα Windows 7 στα Windows 10, όταν διέθεσε για πρώτη φορά το νεότερο λειτουργικό της σύστημα, πριν από τέσσερα χρόνια.

Με πληροφορίες από CNN

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr