NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Ενεργειακά, επενδύσεις και ψηφιακός μετασχηματισμός στο 2ο Thessaloniki Regional Forum

Ενεργειακά, επενδύσεις και ψηφιακός μετασχηματισμός στο 2ο Thessaloniki Regional Forum
14_01_2020 | 17:14
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Στις 7/2 ξεκινά τις εργασίες του το 2ο Thessaloniki Regional Forum. Η φετινή διοργάνωση, με τίτλο “Πλανήτης Βαλκάνια: Το μέλλον μας σε Κρίσιμο Σταυροδρόμι”, θα διαρκέσει έως και τις 9/2/2020.

Μέσα σε μια συγκυρία ευρύτερων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και ανάδυσης νέων οικονομικών και πολιτικών συνεργειών στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, το Thessaloniki Regional Forum φιλοδοξεί να διερευνήσει διεξοδικά τις νέες δυναμικές και να αναδείξει τις προκλήσεις και ευκαιρίες για τις χώρες των Βαλκανίων και την αναπτυξιακή τους προοπτική μέσα σε μια ενιαία Ευρώπη. Για τον σκοπό αυτό έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν στις εργασίες του διακεκριμένες φυσιογνωμίες της πολιτικής και των επιχειρήσεων, διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, που θα συζητήσουν ανοικτά και θα συμμερισθούν προβληματισμούς και προσδοκίες για το κοινό αύριο της περιοχής.

Βασικό σημείο εστίασης των συζητήσεων , όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, «δεν μπορεί παρά να είναι ο ορίζοντας αναπτυξιακών συνεργειών καινοφανούς εμβέλειας που διανοίγεται μέσα από τη νέα συγκυρία στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ψηφιακής σύγκλισης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η συζήτηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Βαλκανίων θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr