NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Συμφωνία ΕΕ, ΗΠΑ και Ιαπωνίας για τις βιομηχανικές επιδοτήσεις

Συμφωνία ΕΕ, ΗΠΑ και Ιαπωνίας για τις βιομηχανικές επιδοτήσεις

Σε κοινή δήλωση που εκδόθηκε σήμερα, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για ενίσχυση των υφιστάμενων κανόνων για τις βιομηχανικές επιδοτήσεις και καταδίκασαν τις πρακτικές αναγκαστικής μεταφοράς τεχνολογίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία συμφώνησαν ότι ο σημερινός κατάλογος των επιδοτήσεων που απαγορεύονται βάσει των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) δεν επαρκεί για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της στρέβλωσης της αγοράς και του εμπορίου που υπάρχουν σε ορισμένες χώρες. Συνεπώς, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να προστεθούν νέοι τύποι στη συμφωνία του ΠΟΕ για τις επιδοτήσεις και τα αντισταθμιστικά μέτρα.

Ο Επίτροπος για το Εμπόριο Phil Hogan δήλωσε: «Αυτή η κοινή δήλωση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση ορισμένων θεμελιωδών ζητημάτων που στρεβλώνουν το παγκόσμιο εμπόριο. Η ΕΕ υποστηρίζει με συνέπεια ότι οι πολυμερείς διαπραγματεύσεις μπορούν να είναι αποτελεσματικές στην επίλυση αυτών των προβλημάτων. Χαιρετίζω το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία συμμερίζονται αυτήν την άποψη. Είμαι ευγνώμων στον Πρέσβη Lighthizer και στον Υπουργό Kajiyama για την εποικοδομητική συνεργασία τους. Η δήλωση αυτή αποτελεί επίσης σύμβολο μιας εποικοδομητικής στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ τριών μεγάλων παραγόντων του παγκόσμιου εμπορίου».

Η ΕΕ, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία συμφώνησαν επίσης ότι για ιδιαίτερα επιζήμιες μορφές επιδοτήσεων, όπως οι υπερβολικά μεγάλες επιδοτήσεις, το βάρος της απόδειξης θα πρέπει να αντιστραφεί: το μέλος του ΠΟΕ που επιδοτεί πρέπει να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στο εμπόριο ή την ικανότητα αποτελεσματική διαφάνεια σχετικά με την εν λόγω επιδότηση. Οι υπογράφοντες τη δήλωση επιβεβαίωσαν επίσης τη σημασία των μεταφορών τεχνολογίας για το παγκόσμιο εμπόριο και τις επενδύσεις και συζήτησαν τους ενδεχόμενους βασικούς κανόνες που πρέπει να εισαχθούν για να αποφευχθούν οι πρακτικές πρακτικής μεταφοράς τεχνολογίας σε τρίτες χώρες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr