NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Σχολή…. επιχειρηματικότητας Mind the bridge!

Σχολή…. επιχειρηματικότητας Mind the bridge!
07_08_2013 04_07_2017
Τζιλ Δούκα Life Coach

Όταν θέλουμε να εμβαθύνουμε σε έναν τομέα τι κάνουμε; Διαβάζουμε βιβλία, κάνουμε σεμινάρια ή σπουδάζουμε το συγκεκριμένο αντικείμενο. Αν έχεις μια καλή ιδέα, ή έχεις ήδη την δική σου επιχείρηση τι θα έλεγες για ένα startup school;

altΚατά την διάρκεια της περιοδείας σεμιναρίων που κάνω στην Αμερική είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τον Ιταλικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Mind the Bridge. Ο στόχος του Mind the Bridge είναι να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα με διάρκεια, εκπαιδεύοντας νέους επιχειρηματίες και φέρνοντάς τους σε επαφή με επενδυτές και στρατηγικούς συνεργάτες στην καρδιά της παγκόσμιας επιχειρηματικότητας στο San Francisco και την Silicon Valley. Μέσα από την διαδραστική μάθηση, το σύστημα mentoring και τις κατάλληλες επαφές οι «σπουδαστές» στοχεύουν στους κατάλληλους πελάτες για το startup τους και έρχονται σε επαφή με τις κατάλληλες αγορές.

Το πρόγραμμα Gym διαρκεί 3 εβδομάδες. Οι συμμετέχοντες την πρώτη ημέρα έκαναν παρουσίαση της επιχειρηματικής τους ιδέας στους μέντορες. Από τις 15 ιδέες θα διαλεχτούν οι 4 πάνω στις οποίες θα δουλέψουν σε ομάδες με στόχο να κάνουν μια ολοκληρωμένη παρουσίαση στο τέλος του προγράμματος. Presentation skills, παρουσίαση και επαφή με το οικοσύστημα της Silicon Valley, networking, επισκέψεις στο Berkley, Stanford, Plug and Play tech center και άλλα πολλά απαρτίζουν το πρόγραμμα.

"Είναι σημαντικό να δημιουργούμε επιχειρήσεις με διάρκεια και με exit plan" λέει χαρακτηριστικά ο Mario Marinucci o ιδρυτής του ΜΚΟ και πρώην στέλεχος της Google. "Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την φούσκα των startups και αυτό θα γίνει μέσα από την γνώση και την θωράκιση των νέων επιχειρήσεων. Έχουμε αφιερωθεί σε αυτόν τον σκοπό ώστε να δημιουργηθεί ένα υγιές οικοσύστημα στην Ιταλία και την Αμερική και γιατί όχι στην Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία".

Ο κ. Marinucci χρηματοδοτεί startups που παρουσιάζονται στο πρόγραμμα που θεωρεί ότι θα έχουν επιτυχία καθώς και άλλες (όπως το αγαπημένο μου weendy που παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες στην Ελλάδα). Το Gym πραγματοποιείται στο 1 Market street, ένα κτήριο όπου φιλοξενούνται εκατοντάδες startups. altΗ έννοια του co-working space απέκτησε άλλο νόημα, όταν είδα τα γραφεία. Άνθρωποι με ένα laptop στο χέρι δουλεύουν σε καναπέδες, σκαμπό ακόμα και καρέκλες. Η έννοια του γραφείου, είναι μακριά από αυτή που γνωρίζω... Τα γραφεία χρησιμεύουν για meeting και οι συμμετέχοντες κάθονται πάνω σε αυτά. Και όταν ζήτησα από τον Mario Marinucci ένα... στυλό μου είπε ότι γελάνε κάθε φορά που κάποιος θέλει χαρτί για να... γράψει! Η ενέργεια του χώρου είναι πολύ δημιουργική και στον ίδιο όροφο βρίσκεται το mashable.

Στο πρόγραμμα Gym συμμετείχε φέτος ο πρώτος Έλληνας Γιάννης Ζαφειρόπουλος ιδρυτής του e-shop A-Z, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: "Έκανα αυτή την μεγάλη επένδυση χρόνου και χρημάτων γιατί θέλω να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα και να δημιουργήσω άλλη μια υγιή startup. Είναι η δεύτερη ημέρα του προγράμματος και ανυπομονώ για την συνέχεια".

To επόμενο πρόγραμμα Mind the Bridge είναι στις 11-29 Νοεμβρίου 2013. Το epixeiro.gr και εγώ προσωπικά ευχαριστούμε τον Alessio D'Antino για την επικοινωνία/οργάνωση της επίσκεψης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr