NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

200 εκατ. ευρώ από Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΕΤΕ για την καινοτομία στο διάστημα

200 εκατ. ευρώ από Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΕΤΕ για την καινοτομία στο διάστημα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Όμιλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, εγκαινιάζοντας επενδύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ στον διαστημικό τομέα, υποστηρίζοντας πρωτοπόρες καινοτομίες στον κλάδο.

Κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής διάσκεψης για τη διαστημική πολιτική στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Ambroise Fayolle, υπέγραψε συμφωνία με τον André-Hubert Roussel, διευθύνοντα σύμβουλο της ArianeGroup, επιβεβαιώνοντας ένα δάνειο 100 εκατ. Ευρώ για το νέο πρόγραμμα Ariane 6.

Επιπλέον, η Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ανακοίνωσαν το InnovFin Space Equity, το πρώτο τεχνολογικό ταμείο που επικεντρώνεται στο διάστημα, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος στην Ευρώπη.

Το InnovFin Space Equity Pilot είναι ένα πρόγραμμα ύψους 100 εκατ. Ευρώ στο πλαίσιο του InnovFin που αφιερώνεται ειδικά στην υποστήριξη της καινοτομίας και της ανάπτυξης των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών. Το πρόγραμμα θα επενδύσει σε ταμεία επιχειρηματικών κεφαλαίων σε ολόκληρη την ΕΕ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr