NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Στο μικροσκόπιο των κεντρικών τραπεζών η χρήση ψηφιακών νομισμάτων

Στο μικροσκόπιο των κεντρικών τραπεζών η χρήση ψηφιακών νομισμάτων
22_01_2020 | 17:30
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Οι Κεντρικές Τράπεζες του Καναδά, της Αγγλίας, της Ιαπωνίας, της Σουηδίας, της Ελβετίας καθώς επίσης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μαζί με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), δημιούργησαν μια ομάδα που θα μοιραστεί εμπειρίες, ενόσω βρίσκονται υπό εξέταση τα πιθανά σενάρια χρήσης ψηφιακού νομίσματος από τις κεντρικές τράπεζες (CBDC) στις εγχώριες αγορές τους.

Η ομάδα θα αξιολογήσει τις περιπτώσεις χρήσης CBDC, οικονομικές, λειτουργικές και τεχνικές επιλογές σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένης της διασυνοριακής διαλειτουργικότητας, καθώς επίσης και της ανταλλαγής γνώσεων σχετικά με τις αναδυόμενες τεχνολογίες. Θα συντονίσει στενά τα αρμόδια όργανα και τα φόρουμ - ιδίως το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Επιτροπή Πληρωμών και Υποδομών Αγοράς (CPMI).

Η ομάδα θα προεδρεύεται από κοινού από τον Benoît Cœuré, επικεφαλής του BIS Innovation Hub, και τον Jon Cunliffe, υποδιοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας και πρόεδρο της CPMI. Θα περιλαμβάνει ανώτερους εκπροσώπους των συμμετεχόντων φορέων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr