NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Beyond Exports: Εξειδικευμένη και πιστοποιημένη εκπαίδευση για τις εξαγωγές

Beyond Exports: Εξειδικευμένη και πιστοποιημένη εκπαίδευση για τις εξαγωγές

​Στον προβληματισμό της έλλειψης εξαγωγικής κουλτούρας προσπαθεί να απαντήσει το Beyond Exports.

Με όραμα την μετάδοση των απαραίτητων εργαλείων και πρακτικών σε κάθε επιχείρηση που θέλει να στραφεί προς τις εξαγωγές και την εξωστρέφεια γενικότερα, προκειμένου να αναπτυχθεί μια πετυχημένη εξαγωγική κουλτούρα, η ομάδα του Beyond Exports δημιούργησε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα δομημένο, πιστοποιημένο και εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης στις εξαγωγές.

Η πρωτοβουλία αυτή έλαβε την αναγνώριση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγών (ΠΣΕ) και από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), που στηρίζουν την προσπάθεια με την αιγίδα τους. Με τον ίδιο τρόπο, ακολούθησαν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Όπως αναφέρουν οι συνιδρυτές του προγράμματος, Δ. Θεοχαρόπουλος και Δ. Μητράκος, «η εξωστρέφεια είναι μονόδρομος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Πάρα ταύτα, προϋπόθεση για την αύξηση των εξαγωγών είναι μεταξύ άλλων, να βρούμε τρόπους να αναπτύξουμε την εξαγωγική παιδεία - κουλτούρα στη χώρα μας. Βλέποντας αυτή την ανάγκη, δημιουργήσαμε το Beyond Exports.

Πρόκειται για ένα Executive Diploma 80 ωρών με σκοπό να προσφέρουμε στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις για να προχωρήσουν στην επιτυχημένη εξαγωγή των προϊόντων και υπηρεσιών τους. Το πρόγραμμα αποτελεί ένα πραγματικό εργαλείο για τον σύγχρονο παραγωγό, έμπορο, επιχειρηματία ή στέλεχος που θέλει να απευθυνθεί στις αγορές του εξωτερικού, παρέχοντας τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του.

Μέσα από πρακτική προσέγγιση, εκπαίδευση σε όρους αγοράς, αναφορές σε πραγματικές περιπτώσεις και βέλτιστες πρακτικές, εισηγητές και συμμετέχοντες θα μπορέσουν να αναλύσουν ένα προς ένα τα βήματα που απαιτούνται έτσι ώστε η μέση επιχείρηση να ανοίξει το δρόμο για τις διεθνείς αγορές, χτίζοντας μια πραγματική κουλτούρα εξωστρέφειας και προσφέροντας προστιθέμενη αξία τόσο στην ίδια την επιχείρηση όσο και στην ελληνική οικονομία.

Η εκπαιδευτική ομάδα αποτελείται από 10 εισηγητές (επιχειρηματίες, διευθυντές εξαγωγών, στελέχη παραγωγής, logistics και marketing) με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην εξωστρέφεια. Σκοπός τους να μεταφέρουν με τον πιο πρακτικό τρόπο όλα τα απαραίτητα βήματα για να τις εξαγωγές.

Το 2019 εκπαιδεύσαμε με τον πιο πρακτικό τρόπο μέσω φυσικής παρουσίας και μέσω e-learning περίπου 100 συμμετέχοντες, ελεύθερους επαγγελματίες, στελέχη εξαγωγικών τμημάτων και παραγωγούς προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις για να στραφούν προς την εξωστρέφεια με οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο. Η υψηλή απήχηση του Beyond Exports μας οδήγησε να αυξήσουμε τον αριθμό των εκπαιδευτικών κύκλων με αποτέλεσμα να ξεκινήσουμε τον 4ο Κύκλο στις 3 Φεβρουαρίου 2020, αμέσως μετά τη λήξη του Τρίτου που διανύουμε τώρα.

Το πρόγραμμα το οποίο είναι πιστοποιημένο από την ACTA - Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Quality Training Label επιπέδου Advance, παρέχεται και σε μορφή e-learning».

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στον 4ο Κύκλο: beyondexports.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr