NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Prom Racing: Από το ΕΜΠ σε διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student!

Prom Racing: Από το ΕΜΠ σε διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student!

Η Prom Racing είναι η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που αποτελείται από φοιτητές, λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, της καινοτομίας και της ομαδικότητας.

H ομάδα συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς FSAE και Formula Student, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας αγωνιστικά μονοθέσια τύπου Formula με χρήματα που συγκεντρώνει από τους χορηγούς της. Στους προαναφερθέντες διαγωνισμούς βασικό μέλημα της ομάδας είναι, πέρα από τη δημιουργία ενός άρτιου οχήματος που θα επιφέρει υψηλές αγωνιστικές επιδόσεις, η παρουσίαση ενός επιχειρηματικού πλάνου που θα προωθεί το μονοθέσιο και ο σχεδιασμός της οικονομικής βιωσιμότητας του project. Η ομάδα ιδρύθηκε το 2008 από 5 φοιτητές του τμήματος μηχανολόγων μηχανικών ενώ σήμερα έχει στο ενεργητικό της πάνω από 60 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

To 2019 η Prom Racing εξασφάλισε την συμμετοχή της στους διαγωνισμούς της Γερμανίας (Formula Student Germany), της Αυστρίας (Formula Student Austria) και της Ουγγαρίας (Formula Student East), τους κορυφαίους διαγωνισμούς παγκοσμίως, και κατάφερε πολλά σημαντικά επιτεύγματα.

Αναλυτικότερα, η ομάδα συμμετείχε δύο φορές σε design finals, πήρε βραβείο καινοτομίας στον διαγωνισμό της Ουγγαρίας, κατατάχθηκε στις 6 κορυφαίες στο αγώνισμα του autocross σε δύο διαγωνισμούς, στις 7 κορυφαίες στο business plan και κατέκτησε την 1η θέση στο αγώνισμα του Skidpad, στο οποίο δεν έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για μόλις 0,02 δευτερόλεπτα.

Πλέον, η Prom Racing κατατάσσεται στις 10 κορυφαίες στον κόσμο και έχει ξεκινήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την κατασκευή ενός ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού μονοθέσιου, έχοντας υψηλούς στόχους και υψηλές προσδοκίες για τους επερχόμενους διαγωνισμούς τους καλοκαιριού.

Σήμερα, η ομάδα ετοιμάζεται πυρετωδώς για τα Quiz, που θα καθορίσουν τη συμμετοχή της στους διαγωνισμούς το καλοκαίρι.

Μείνετε συντονισμένοι σε όλα τα Social Media (Facebook, Instagram και YouTube) και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες εξελίξεις της ομάδας του ΕΜΠ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr