NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Γεωργιάδης: «Πάμε το 2023 να έχουμε μετρό που θα λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη»

Γεωργιάδης: «Πάμε το 2023 να έχουμε μετρό που θα λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη»

«Όλα βαίνουν καλώς και πάμε το 2023 να έχουμε μετρό που θα λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη. Πραγματικό μετρό με πραγματικά βαγόνια που πραγματικά θα λειτουργούν και θα είναι έτοιμα πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές για να ξέρουν όλοι τι κάνει ο καθένας μας όταν αναλαμβάνει ένα δημόσιο αξίωμα».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης το οποίο διοργάνωσε το «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης».

Για την απόφαση της Pfizer να δημιουργήσει κέντρο στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός ανέφερε πως «στο Διοικητικό Συμβούλιο της Pfizer, η Θεσσαλονίκη κέρδισε όλες τις άλλες πόλεις. Ο Πρωθυπουργός το ανακοίνωσε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σήμερα που μιλάμε η Pfizer έχει ξεκινήσει και κάνει ήδη τις πρώτες προσλήψεις.

Με τη Pfizer, τη Cisco, την έναρξη του Thess INTEC, τα πανεπιστήμιά μας που τα συνδέουμε σιγά-σιγά και με την αγορά, την Τεχνόπολη και όλα τα υπόλοιπα, η Θεσσαλονίκη μεταμορφώνεται σιγά-σιγά σ ένα πραγματικό ΙΤ κέντρο που θέλω να ξέρετε ότι είναι το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας».

Για την ανάπλαση της ΔΕΘ, σημείωσε: «Το έργο θα ξεκινήσει και θα έχουμε μία καινούρια έκθεση Θεσσαλονίκης σε λίγα χρόνια όπως τη χρειάζεται η πόλη. Εκεί που πολλοί θεωρούσαν τη ΔΕΘ παρηκμασμένη και έτοιμη για να σβήσει, αναγεννήθηκε από τις στάχτες μετά την επανεκκίνηση το 2012 επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά. Όπως το βλέπετε και εσείς κάθε χρόνο πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο».

«Πρέπει να σας πω ότι πάμε πολύ γρήγορα σε αυτό το έργο, έχω εξαιρετική συνεργασία με τη διοίκηση της ΔΕΘ, και θέλω ιδιαιτέρως να τους ευχαριστήσω. Βρήκαμε τη χρηματοδότηση, εμπλέξαμε και την Παρευξείνια Τράπεζα και την EBRD και ελληνικές τράπεζας και το Υπουργείο Ανάπτυξης, άρα η χρηματοδότηση θα είναι απολύτως εξασφαλισμένη» τόνισε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr