NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

ΟΑΕΔ: Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας

ΟΑΕΔ: Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας

Δημοσιεύθηκε η δημόσια πρόσκληση για το Πρόγραμμα Νεανικής επιχειρηματικότητας του ΟΑΕΔ.

Σκοπός της Πράξης είναι η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που συνεχίζουν να πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και τη μακρά ύφεση που υπέστη η ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα για αυτούς που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης, κατάρτισης, συμπεριλαμβανομένων των νέων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού ∆υναμικού (ΟΑΕΔ).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ακόλουθα 7 (επτά) Στάδια:

  1. Δημοσίευση Πρόσκλησης και Αίτηση ανέργων,
  2. Επιλογή έως 5.000 ωφελουμένων,
  3. Συμμετοχή σε πενθήμερο πρόγραμμα Συμβουλευτικής Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών (Σ.Α.Ε.Π.) (έως 5.000 ωφελουμένων),
  4. Συμπλήρωση Ερωτηματολογίου Αξιολόγησης Ωριμότητας επιχειρηματικών ιδεών,
  5. Αξιολόγηση ωριμότητας επιχειρηματικών ιδεών έως 5.000 ωφελουμένων και επιλογή ώριμων επιχειρηματικών ιδεών έως 3.000 ωφελουμένων,
  6. Παροχή Υπηρεσιών Καθοδήγησης (coaching) στους έως 3.000 επιλεγέντες ωφελούμενους.
  7. Παρακολούθηση της πορείας των ωφελουμένων έξι (6) μήνες μετά την ολοκλήρωση της Πράξης (δηλ. μετά την υποβολή των επιχειρηματικών σχεδίων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα).

Σύμφωνα με την πρόσκληση, οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι που επιθυμούν να ενταχθούν στην Πράξη, υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής/υπεύθυνη δήλωση, από την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 9η πρωινή έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 23:59 μέσω των e-Υπηρεσιών του Οργανισμού στην ιστοσελίδα.

 Πρόγραμμα Οαεδ Δημόσια Πρόσκληση (1.71 MB)

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr