NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Γαλλία: Νέα μέτρα για την προσέλκυση ταλέντων και νεοσύστατων επιχειρήσεων

Γαλλία: Νέα μέτρα για την προσέλκυση ταλέντων και νεοσύστατων επιχειρήσεων
27_01_2020 | 17:03 27_01_2020 | 17:05
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η Γαλλία προχωρά στην υιοθέτηση μιας σειράς αλλαγών στους κανόνες για τα δικαιώματα προαίρεσης μετοχών των εργαζομένων για να διευκολύνει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γαλλικών startups.

Οι αλλαγές στους γαλλικούς κανόνες - συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της τιμής με την οποία μπορούν να προσφερθούν στους υπαλλήλους και της επέκτασης ενός προγράμματος με φιλικότερη φορολογία για ξένες εταιρείες με υπαλλήλους στη Γαλλία - αναμένεται πως θα καταστήσουν τη χώρα ένα από τα πιο φιλικά προς τις επιχειρήσεις περιβάλλοντα στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Not Optional, μια εκστρατεία που υποστηρίχθηκε από 500 Ευρωπαίους ιδρυτές, οι οποίοι άσκησαν πιέσεις για τη μεταρρύθμιση των δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών.

«Οι πολιτικές δικαιωμάτων χαρακτηρίστηκαν ως σημαντικό εμπόδιο στην ευρωπαϊκή τεχνολογική ανάπτυξη, στο περυσινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, οπότε είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο έτος», αναφέρει ο Martin Mignot, partner στο Index Ventures, που υποστηρίζει την εκστρατεία.

«Η Γαλλία έχει σαφή φιλοδοξία να είναι μια κορυφαία χώρα στον τομέα της τεχνολογίας», τονίζει ο Cédric O, υπουργός για τις ψηφιακές υποθέσεις. «Για να το επιτύχουμε, το τεχνολογικό μας οικοσύστημα πρέπει να είναι βαθιά διεθνές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υιοθετήσαμε αυτά τα βασικά μέτρα για τα ξένα ταλέντα και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Τώρα θα θέλαμε να γίνει αυτή η εθνική πρωτοβουλία πανευρωπαϊκή».

Ο Thierry Breton, ο Ευρωπαίος επίτροπος για την εσωτερική αγορά και τις υπηρεσίες, αναφέρθηκε πρόσφατα επί του θέματος κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων της Κομισιόν, σημάδι του ότι βρίσκεται στην ατζέντα των Βρυξελλών.

Με πληροφορίες από sifted.eu

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr