NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Λευκός Οίκος ζητά 15 δισεκατομμύρια δολάρια για την ίδρυση της Space Force

Ο Λευκός Οίκος ζητά 15 δισεκατομμύρια δολάρια για την ίδρυση της Space Force
11_02_2020 | 16:47 11_02_2020 | 16:48
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε χρηματοδότηση 15 δισεκατομμύρια δολαρίων για την Space Force, με το αίτημα προυπολογισμού να αναμένεται πως θα συμβάλλει στη δημιουργία περισσότερων από 10.000 θέσεων, για το νέο στρατιωτικό παράρτημα, κατά το επόμενο έτος.

Όπως αναφέρουν οι πηγές, «οι εκτιμήσεις για το πόσο κοστίζει η ίδρυση της διαστημικής δύναμης ποικίλουν ευρέως, οφειλόμενες, σε κάποιο βαθμό, στην αρχική θολότητα του οράματος». Ωστόσο, ακόμα και αν το όραμα ήταν ξεκάθαρο, το χρονοδιάγραμμα και η μέθοδος επίτευξης του θα αποτελούσαν αντικείμενο μεγάλης συζήτησης.

Το αίτημα, το οποίο αναλύεται ως μέρος μιας συνολικής πρότασης προϋπολογισμού για την άμυνα ύψους 705 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα φτάνει τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια το οικονομικό έτος 2021. Αυτά τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για να «εδραιώσουν την υπεροχή των διαστημικών αποστολών, μονάδων, πόρων και προσωπικού από τις υπάρχουσες στρατιωτικές υπηρεσίες στη νέα αμερικανική διαστημική δύναμη», με απώτερο στόχο την ολοκλήρωση των διαδικασιών το 2024.

Σύμφωνα με τον προτεινόμενο προϋπολογισμό, η Space Force θα αναπτυχθεί από μια ομάδα 122 αμάχων και 38 ατόμων στρατιωτικού προσωπικού σε 10.000 - περίπου 35% πολιτικό και το υπόλοιπο στρατιωτικό.

Με πληροφορίες από Techcrunch

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr