NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Adidas και Puma προειδοποιούν για «χτύπημα» του κοροναϊού στις δραστηριότητες τους

Adidas και Puma προειδοποιούν για «χτύπημα» του κοροναϊού στις δραστηριότητες τους
19_02_2020 | 16:19 19_02_2020 | 16:20
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Οι γερμανικές εταιρείες κατασκευής αθλητικών ειδών Adidas και Puma προειδοποίησαν ότι η επιδημία του κορωναϊού πλήττει τις επιχειρήσεις τους στην Κίνα λόγω του κλεισίματος καταστημάτων και των λιγότερων Κινέζων τουριστών που ταξιδεύουν και ψωνίζουν σε άλλες αγορές.

Οι δύο εταιρείες πραγματοποιούν σχεδόν το ένα τρίτο των πωλήσεών τους στην Ασία, η οποία υπήρξε σημαντική αγορά ανάπτυξης για τη βιομηχανία αθλητικών ειδών τα τελευταία χρόνια. Η περιοχή είναι επίσης βασικός κόμβος, με την Κίνα σημαντικό παραγωγό και για τις δύο εταιρείες.

Η Adidas δήλωσε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη ότι η δραστηριότητά της στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας είχε μειωθεί κατά περίπου 85 τοις εκατό κατά το χρονικό διάστημα από την κινεζική Πρωτοχρονιά στις 25 Ιανουαρίου. Η Κίνα αντιπροσώπευε το 20% των πωλήσεων της Adidas το 2018.

Η Puma δήλωσε ότι αναμένει πλήγμα στις πωλήσεις και τα κέρδη της κατά το πρώτο τρίμηνο, αλλά συνεχίζει να επιδιώκει τους στόχους της για το 2020, αφού ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο, στέλνοντας πάνω από το 8%.

Η Adidas δήλωσε ότι έχει επίσης δει χαμηλότερη αγοραστική κίνηση, κυρίως στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, αλλά πρόσθεσε ότι δεν έχει ακόμη καταγράψει σημαντικές επιχειρηματικές επιπτώσεις πέρα από την ευρύτερή περιοχή της Κίνας.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν μπορεί ακόμα να ποσοτικοποιήσει τον συνολικό αντίκτυπο στις δραστηριότητές της για το 2020, προσθέτοντας ότι θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες όταν δημοσιεύσει το 2019 αποτελέσματα στις 11 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από channelnewsasia

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr