NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Τα 5 σημάδια που υποδηλώνουν ότι χρειάζεσαι έναν business coach

Τα 5 σημάδια που υποδηλώνουν ότι χρειάζεσαι έναν business coach

Είτε είσαι νέος επιχειρηματίας είτε έχεις χρόνο εμπειρίας πάνω στην επιχειρηματικότητα, υπάρχουν στιγμές που θα ήθελες καθοδήγηση από έναν άνθρωπο που μπορεί να δει με καθαρή ματιά τα θέματα που σε απασχολούν, όπως πχ να δημιουργήσεις και να οργανώσεις ένα υποκατάστημα της ήδη υπάρχουσας εργασίας σου, θέλεις να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο ή θέλεις να πετύχεις ένα στόχο κ.τλ.

Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με το business coaching και οφείλω να ομολογήσω ότι τα αποτελέσματα και τα οφέλη του είναι μοναδικά. Μέσα από την πολύτιμη αυτή εμπειρία, παρατηρώντας και συνοδοιπορώντας μαζί με ανθρώπους – επιχειρηματίες, πολύ ενδιαφέροντες και αξιόλογους, διέκρινα 5 τομείς-στάδια που συνήθως ζητάν επαγγελματική υποστήριξη.

Ποιοι είναι αυτοί οι τομείς και συνήθως ακολουθούν την εξής σειρά:

# Διαύγεια

Σε αυτό το σημείο, ο επιχειρηματίας αναζητά υποστήριξη για το ξεκαθάρισμα σκέψεων, στόχων, οράματος κτλ. Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν έχουν ένα ξεκάθαρο πλάνο για το προς τα πού θέλουν να πάνε.

#Στρατηγική

Πολλοί δεν γνωρίζουν ποιο είναι το γενικότερο πλάνο τους, ούτε καν το έχουν γραμμένο. Είναι ωφέλιμο να γνωρίζει ο επιχειρηματίας τι πρέπει να κάνει, πότε να το κάνει, ποιες είναι οι προτεραιότητες του, ποιο το πλάνο προώθησης ώστε συνεχόμενα και σταθερά να ελκύει δυνητικούς πελάτες και να τους μετατρέπει σε πιστούς, καλούς πελάτες. Και αυτό συνήθως το κάνει με την υποστήριξη του συμβούλου που εμπιστεύεται.

#Σκεπτικό

Συνήθως ο επιχειρηματία έχει αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα του να πετυχαίνει τους στόχους του και χωρίς να το θέλει, μπορεί να σαμποτάρει τον εαυτό του και την επιτυχία του. Με την βοήθεια ένος επαγγελματία coach , μπορεί να βρει τι τον κρατά πίσω, τι του δίνει κίνητρο να προχωρήσει και πως να αποφύγει το Δίδυμο της αποτυχίας που είναι η Αναβολή και η Τελειομανία.

#Δραστηριοποίηση

Η διαχείριση του χρόνου είναι μερικές φορές σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες και επηρεάζει πάρα πολύ την παραγωγικότητα του επιχειρηματία και πο;y θα πρέπει να εστιάζει κάθε φορά, ποιες οι δράσεις που πρέπει να αναλάβει για να πάει την επιχείρηση του σε άλλο επίπεδο και να αυξήσει την κερδοφορία σου.

#Ανάπτυξη

Πως να αναπτυχθεί μια επιχείρηση όταν προσπαθεί με νύχια και με δόντια να επιβιώσει; Είναι μια συχνή ερώτηση που μου γίνεται. Βασικά υπάρχει τρόπος αλλά χρειάζεται επένδυση χρόνου και χρήματος ώστε προγραμματισμένα μέσα στην απαιτητική καθημερινότητα να γίνονται τα βήματα που θα βοηθήσουν να πάνε την επιχείρηση ένα επίπεδο παραπάνω.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr