NEWSFLASH...
Ειδήσεις | German-Hellenic Economic Forum
ανάγνωση

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ - RWE για απολιγνιτοποίηση και ΑΠΕ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ - RWE για απολιγνιτοποίηση και ΑΠΕ

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής απολιγνιτοποίησης αλλά και της ευρύτερης στροφής του Ομίλου στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης και Συνεργασίας (MoU) με την RWE, κατά την διάρκεια του Ελληνογερμανικού Φόρουμ με θέμα «Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων».

Η RWE είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς στον τομέα των ΑΠΕ. Σύμφωνα με το MoU, τα δύο μέρη θα διερευνήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας απολιγνιτοποίησης αλλά και ανάπτυξη και υλοποίηση έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «τα δύο μέρη έχουν συμφωνήσει να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους σε αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα και η ανάπτυξη των έργων να γίνει σύμφωνα με τις εταιρικές πρακτικές του κάθε μέρους με βάση τη βέλτιστη δομή συνεργασίας και το καταλληλότερο επιχειρηματικό μοντέλο. Μέσω της συνεργασίας τους, τα μέρη στοχεύουν στην ανάπτυξη από κοινού έργων στην Ελλάδα, επιδίωξη η οποία ευθυγραμμίζεται με τους φιλόδοξους στόχους της ΔΕΗ για σημαντική αύξηση του χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ. Οι δύο εταιρείες θα εξετάσουν επίσης το ενδεχόμενο συνεργασίας για την σταδιακή κατάργηση του λιγνίτη στην Ελλάδα μέχρι το 2028».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr