NEWSFLASH...
Ειδήσεις | German-Hellenic Economic Forum
ανάγνωση

Επενδυτικό άνοιγμα στην Ελλάδα από τη Γερμανία υπό προϋποθέσεις

Επενδυτικό άνοιγμα στην Ελλάδα από τη Γερμανία υπό προϋποθέσεις

Ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Πέτερ Αλτμάιερ δήλωσε ξεκάθαρα τη στήριξη του προς την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία κατά την διάρκεια του Ελληνογερμανικού Φόρουμ με θέμα «Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων», στο Haus der Deutschen Wirtschaft και απεύθυνε έκκληση προς τους επιχειρηματίες για διμερείς συνεργασίας σε τομείς επιχειρηματικότητας όπως είναι οι αερομεταφορές, ο τουρισμός, η τεχνολογία, η ενέργεια, τα ηλεκτρονικά, η οινοποιία.

Ο κ. Αλτμάιερ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τις ανέκαθεν καλές σχέσεις που έχουν οι δύο χώρες και τις επενδύσεις που έχει ήδη πραγματοποιήσει αξίας 8,2 δισ. ευρώ. Επίσης τόνισε, ότι από τον Ιούνιο που η Γερμανία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εστιάσει στα σχέδια βιομηχανικής ανάπτυξης με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας και την ενίσχυση των θέσεων εργασίας. Έκανε αναφορά στο πλεόνασμα ατσαλιού στη Γερμανία, το οποίο πλέον με τις επερχόμενες και με τα δεδομένα στην Κίνα θα πρέπει να διοχετευθεί στην Ευρώπη. Επίσης εστίασε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στις μπαταρίες αυτών, οι οποίες θα πρέπει να παράγονται στην Ευρώπη.

Οι γερμανικές επιχειρήσεις θέλουν να συνεργαστούν με την Ελλάδα και Έλληνες επιχειρηματίες σε όλους τους τομείς υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν μελέτες και σχέδια που υλοποιούνται.

Τις καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και με ιστορικές αναδρομές επιβεβαίωσε στην ομιλία του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr