NEWSFLASH...
Ειδήσεις | German-Hellenic Economic Forum
ανάγνωση

Νέα σελίδα ανοίγει το ελληνικό επιχειρείν στο Βερολίνο

Νέα σελίδα ανοίγει το ελληνικό επιχειρείν στο Βερολίνο
Haus Der Deutschen Wirtschaft

Θετικό είναι το επενδυτικό μομεντουμ για την ελληνική οικονομία.

Οι ελληνικές τράπεζες «έχουν το know how για να χρηματοδοτήσουν οποιοδήποτε project τόνισε ο Χρήστος Μεγάλου CEO της Τράπεζας Πειραιώς κατά την διάρκεια του Ελληνογερμανικού Φόρουμ με θέμα «Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων», τονίζοντας ότι τον Ιούνιο του 2019 η τράπεζα άντλησε 400 εκατ. ευρώ σε ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης από τις διεθνείς αγορές με επιτόκιο 9%, έξι μήνες μετά, αρχές του 2020, το επιτόκιο ήταν 5,5%. Αυτό καταδεικνύει ότι η εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών ενισχύεται ως προς την Ελλάδα. Για τον Χρήστο Μεγάλου τρεις είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία από τη σημερινή συγκυρία:

  1. οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό
  2. το τι θα γίνει με τις εκλογές στις ΗΠΑ
  3. ο πόλεμος στο πετρέλαιο με τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία να μην μπορούν να συμφωνήσουν στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ.

Ο δρ. Ματίας Τσισανγκ CFO Fraport SA αναφέρθηκε, επίσης, στις επιπτώσεις από τον κορονοϊό, υπογραμμίζοντας ότι σύντομα η υστερία θα καταλαγιάσει. Προσέθεσε ότι οι επενδύσεις στην Ελλάδα έχουν ήδη αποδώσει και ο ίδιος στοιχηματίζει στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην περαιτέρω βελτίωση της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Public affairs Γερμανίας για την Deutche Telekeom παρατηρήθηκε ότι από το χρόνο που έγινε η επένδυση τα μερίδια του Οργανισμού αυξήθηκαν. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα η πορεία των μεριδίων των μετοχών του ΟΤΕ βελτιώθηκε κατά 400%.

Για τον Κωνσταντίνο Μπήκα International Business Director της Μυτιληναίος ΑΕ τρεις είναι οι καθοριστικοί παράγοντες για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την εισαγωγή νέων επενδύσεων. Η σταθερότητα στο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και η δημιουργία φιλικού προς τις επενδύσεις περιβάλλοντος. Αποκάλυψε δε ότι μέχρι το 2030 η Μυτιληναίος ΑΕ θα έχει ολοκληρώσει το σχέδιο των πράσινων αλουμινίων.

Σύμφωνα με τον Ρικάρντο Λαμπίρης CEO Hellenic Republic Asset Management σε τρεις άξονες στηρίζεται η ανάπτυξη: στον άξονα της ανταγωνιστικότητας και τεχνογνωσίας, στην παρακολούθηση των χαρτοφυλακίων, όπου τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, και, τέλος, στον άξονα στήριξης των επενδύσεων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr