NEWSFLASH...
Ειδήσεις | German-Hellenic Economic Forum
ανάγνωση

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάπτυξη με γερμανική σφραγίδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανάπτυξη με γερμανική σφραγίδα

«Στη νέα περίοδο που διανύουμε προσβλέπουμε στη Γερμανία» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια του Ελληνογερμανικού Φόρουμ με θέμα «Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων» που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

Εφτά μήνες, 52 νομοσχέδια είναι αρκετά για να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της Ελλάδας. Η οικονομία της Ελλάδος αλλάζει, πλέον η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ισότιμα και το κύριο διακύβευμα είναι να δρομολογήσουμε πιο γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις. Το Φεβρουάριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Ελλάδος ήταν υψηλότερος από το δείκτη του 2000 που σημαίνει ότι η οικονομία της Ελλάδας αλλάζει σελίδα. Σε αυτή την εποχή τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η Γερμανία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο μέσα από τη συνεργασία της σε διάφορους τομείς της οικονομίας όπως είναι για παράδειγμα ο τομέας της πράσινης οικονομίας. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε για άλλη μία φορά ότι η Ελλάδα έχει σχέδια για την ενέργεια και ότι τα επόμενα χρόνια θα επενδυθούν πάνω από 40 δισ. στην ενέργεια που σημαίνει η απολιγνιτοποίηση που πρέπει να γίνει μέχρι το 2028 παραμένει ισχυρή δέσμευση. Κεντρικός μοχλός για την απολιγνιτοποίηση είναι η ΔΕΗ στο πλαίσιο αυτό το μεμοράντουμ που υπεγράφη σήμερα μεταξύ ΔΕΗ και RWE έχει μεγάλη σημασία.

Για τον κ. Μητσοτάκη πέρα από το μέτωπο των επενδύσεων δύο ακόμα είναι τα κύρια μέτωπα. Το προσφυγικό στο οποίο αναφέρθηκε εκτενώς κατά την ομιλία του καλώντας το Βερολίνο να συνδράμει και ο κορονοϊός. Σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό τόνισε ότι προτεραιότητα έχει η θωράκιση της υγείας και η λήψη οικονομικών μέτρων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr