NEWSFLASH...
Ειδήσεις | German-Hellenic Economic Forum
ανάγνωση

ΓΣΕΒΕΕ: «Από τους σημαντικότερους οικονομικούς εταίρους της Ελλάδας» η Γερμανία

ΓΣΕΒΕΕ: «Από τους σημαντικότερους οικονομικούς εταίρους της Ελλάδας» η Γερμανία

Αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, κ. Γ. Καββαθά, πήρε μέρος στις εργασίες του Ελληνο-γερμανικού Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις 9 Μαρτίου 2020. Στο Φόρουμ παραβρέθηκαν και μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης και η Γερμανίδα Καγκελάριος κ. Ά. Μέρκελ.

Για τη ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «οι εργασίες του Φόρουμ ήταν μια ευκαιρία να προβληθούν τα συμφέροντα των ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, όπως διαμορφώνονται στο σύγχρονο, ραγδαία μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον (κλιματική αλλαγή, ενεργειακή μετάβαση, τουρκική επιθετικότητα, εξάπλωση επιδημίας κοροναϊού, κ.λπ.)».

Σημειώνεται ότι η Γερμανία αποτελεί ένας από τους σημαντικότερους οικονομικούς εταίρους της Ελλάδας. Με βάση τα πιο πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, οι ετήσιες γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα ανέρχονται σε 6,1 δισ. ευρώ και οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Γερμανία σε 2,2 δισ. ευρώ. Επίσης, με βάση στοιχεία του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 162 γερμανικές συνδεόμενες επιχειρήσεις που με άμεσο και έμμεσο τρόπο απασχολούν 29.000 εργαζόμενους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr