NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Amazon: 100.000 προσλήψεις και αυξήσεις λόγω της ανόδου στη ζήτηση

Amazon: 100.000 προσλήψεις και αυξήσεις λόγω της ανόδου στη ζήτηση
17_03_2020 | 13:22 17_03_2020 | 13:54
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Θέσεις Εργασίας

Η Amazon ανακοίνωσε πως προσλαμβάνει επιπλέον 100.000 υπαλλήλους στις Η.Π.Α. για να καλύψει την αύξηση της ζήτησης στις online αγορές λόγω της πανδημίας κορονοϊού.

Η εταιρεία θέλει να προσθέσει επιπλέον θέσεις πλήρους και μερικής απασχόλησης για εργαζόμενους σε αποθήκες και αποστολές. Μέχρι το τέλος Απριλίου, θα αυξήσει την αμοιβή για αυτούς τους υπαλλήλους κατά 2 δολάρια ανά ώρα στις ΗΠΑ, 2 ευρώ ανά ώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και περίπου 2 ευρώ ανά ώρα σε πολλές χώρες της ΕΕ. Η Amazon δίνει σήμερα 15 δολάρια ανά ώρα ή περισσότερο σε ορισμένες περιοχές των Η.Π.Α. για εργασίες αποθήκης και αποστολής.

Η Amazon ενθάρρυνε τους εργαζόμενους σε άλλες βιομηχανίες, των οποίων οι θέσεις απασχόλησης «χάθηκαν» εξαιτίας του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη φιλοξενία, στα εστιατόρια και τα ταξίδια, να κάνουν αίτηση. «Θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι στις ομάδες μας μέχρι να επανέλθουν τα πράγματα στο φυσιολογικό και ο προηγούμενος εργοδότης τους να μπορέσει να τους προσλάβει ξανά», πρόσθεσε η εταιρεία.

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr