NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Marriott: Αποκαλύπτει παραβίαση δεδομένων που επηρεάζει 5,2 εκατομμύρια επισκέπτες

Marriott: Αποκαλύπτει παραβίαση δεδομένων που επηρεάζει 5,2 εκατομμύρια επισκέπτες
Φωτογραφία: Globetrotter19
01_04_2020 | 11:16 02_04_2020 | 13:42
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott αποκάλυψε σήμερα μια παραβίαση ασφαλείας που επηρέασε περισσότερους από 5,2 εκατομμύρια επισκέπτες των ξενοδοχείων της, οι οποίοι έχουν κάνει χρήση του loyalty app της. Σύμφωνα με την ίδια, πληροφορήθηκε την παραβίαση στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν ανακάλυψε ότι ένας χάκερ είχε χρησιμοποιήσει τα διαπιστευτήρια σύνδεσης δύο υπαλλήλων για να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες πελατών στα συστήματα της.

Η Marriot αναφέρει ότι το hacking χρονολογείται από τα μέσα Ιανουαρίου, αλλά δεν αποκάλυψε πρόσθετες λεπτομέρειες για το πώς αυτό συνέβη. Η αλυσίδα σημειώνει ότι ο εισβολέας είχε άμεση πρόσβαση σε δεδομένα όπως στοιχεία επικοινωνίας (π.χ. όνομα, διεύθυνση αλληλογραφίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμός τηλεφώνου). πληροφορίες λογαριασμού loyalty, πρόσθετες προσωπικές λεπτομέρειες (π.χ. εταιρεία, φύλο και ημέρα γενεθλίων και μήνα), συμπράξεις και συνεργασίες (π.χ. συνδεδεμένα προγράμματα και αριθμοί loyalty σε αεροπορικές εταιρείες) και προτιμήσεις (π.χ. προτιμήσεις διαμονής / δωματίου και γλώσσας).

Η εταιρεία αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή δεν πιστεύει ότι ο χάκερ είχε πρόσβαση σε κωδικούς πρόσβασης λογαριασμού, PINs λογαριασμού, πληροφορίες καρτών πληρωμής, πληροφορίες διαβατηρίου, εθνικά αναγνωριστικά στοιχεία ή αριθμούς αδειών οδήγησης.

Η Marriott έθεσε σε λειτουργία μια δικτυακή πύλη όπου οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να ελέγξουν αν βρίσκονται ανάμεσα στους 5,2 εκατομμύρια που επηρεάζονται από την παραβίαση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr