NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Το Yourtranslator.gr στη Μαλαισία: 5 ημέρες – Περισσότερες από 105 χώρες ήταν εκεί!

Το Yourtranslator.gr στη Μαλαισία: 5 ημέρες – Περισσότερες από 105 χώρες ήταν εκεί!

Γνωρίσαμε νέους από κάθε άκρη της γης και ονειρευτήκαμε μαζί τους...

Το Global Startup Youth και η Παγκόσμια Διάσκεψη Επιχειρηματικότητας ολοκληρώθηκαν και εμείς επιστρέψαμε στη βάση μας γεμάτοι μοναδικές εμπειρίες και νέες ιδέες για ένα μέλλον γεμάτο αισιοδοξία!

Η εκδήλωση αυτή, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στον κόσμο στη Μαλαισία με πρωτοβουλία του Dash Dhakshinamoorthy, ιδρυτή του StartupMalaysia.org, συγκέντρωσε 500 νέους από όλο τον κόσμο σε μια γιορτή και ευρύτερη συζήτηση γύρω από την επιχειρηματικότητα και τη δυναμική της να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο. Όπως δήλωσε και ο Dhakshinamoorthy, στόχος του ήταν «να συγκεντρώσει 500 ονειροπόλους για να φωτίσουν όλο τον κόσμο». Η εκδήλωση συγχρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών της Μαλαισίας και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Μέσα σε 5 μόνο ημέρες είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε δραστήριους νέους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είτε είχαν ήδη τα δικά τους startup, είτε σκόπευαν να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις στο μέλλον. Ανάμεσα στην οικογένεια του Global Startup Youth και ένας 12χρονος Ινδός με γνώσεις προγραμματισμού!

Η πρώτη μέρα λοιπόν ξεκίνησε με τις απαραίτητες συστάσεις και γνωριμίες μέσα από μια σειρά ασκήσεων για «χαλάρωση». Δεν αργήσαμε λοιπόν να μάθουμε ότι είχαμε χωριστεί σε ομάδες των 10 ατόμων, διαφορετικού υπόβαθρου και προσανατολισμού ο καθένας, με στόχο την δημιουργία μιας εφαρμογής για το κινητό που θα έδινε λύση σε κάποιο παγκόσμιο πρόβλημα στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της χειραφέτησης των γυναικών και του περιβάλλοντος. Ο χρόνος μας περιοριζόταν σε κάτι λιγότερο από 36 ώρες. Μέσα σε αυτό το διάστημα έπρεπε να ανταλλάξουμε ιδέες, να καταλήξουμε σε κάτι που εκφράζει όλη την ομάδα, να φτιάξουμε business plan, να βρούμε χορηγούς και να περάσουμε στο στάδιο της δημιουργίας λογισμικού!

Παρά το γεγονός ότι πολλοί συμμετέχοντες είχαν ταξιδέψει από την άλλη άκρη του κόσμου και παρόλες τις πολιτισμικές διαφορές και τον περιορισμό του χρόνου, όλες οι ομάδες δούλεψαν ασταμάτητα με κέφι και ενθουσιασμό και κατάφεραν να παρουσιάσουν επιτυχώς την ιδέα τους στους κριτές, δημιουργώντας φιλίες και δεσμούς και αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι πολιτισμικές διαφορές ήταν μηδαμινές μπροστά στα κοινά χαρακτηριστικά που μας ένωναν, όπως η αισιοδοξία, η ευρηματικότητα και η διάθεση συνεργασίας.

Kάθε ομάδα είχε τον δικό της μέντορα από το χώρο της επιχειρηματικότητας και όσο δουλεύαμε την ιδέα μας στην υπέροχη αίθουσα με τα πολύχρωμα πουφ, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο των startup, όπως ο Roger Dickey, δημιουργός του Mafia Wars και του Fishville (Zynga) και η Christina Brodbeck, μέλος της ιδρυτικής ομάδας του YouTube. Σημαντικό ρόλο στην παροχή συμβουλών και υποστήριξης έπαιξαν και οι διοργανωτές του UP Global SW, που συμμετείχαν επίσης στην εκδήλωση.

Μετά από 3 ημέρες δουλειάς και 3 νύχτες εξερεύνησης της πόλης ☺ και με ελάχιστες ώρες ύπνου, το κέφι εξακολουθούσε να είναι αμέριστο και όλοι (ή σχεδόν όλοι!) ήταν έτοιμοι για την Παγκόσμια Διάσκεψη Επιχειρηματικότητας. Τον Ομπάμα αντικατέστησε ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry ενώ ακούσαμε το μήνυμα από τον πρόεδρο της Αμερικής μαγνητοσκοπημένο, όπως στην αμερικάνικες ταινίες.

{youtube}whRGICUC6TY{/youtube}

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες της Διάσκεψης ήταν σημαντικές προσωπικότητες του χώρου όπως ο Jonathan Ortmans, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας και ο Tony Fernandes, ιδρυτής της Air Asia.

Από τις πιο ωραίες στιγμές της Διάσκεψης, η άτυπη κουβέντα μας με την Zeenat Rahman, Ειδική Σύμβουλο του John Kerry για θέματα Νεότητας, για τις δυνατότητες προώθησης της επιχειρηματικότητας αλλά και δικτύωσης σε παγκόσμιο αλλά και σε τοπικό επίπεδο, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας. Σημαντική και η πρόταση του Θάνου Καυκαλίδη σχετικά με τον ρόλο των πρεσβειών ως φορέων προώθησης της επιχειρηματικότητας μέσα από συνεργασίες με πρεσβείες άλλων χωρών αλλά και η παρέμβαση του Yourtranslator σχετικά με τη διοργάνωση στοχευμένων εκδηλώσεων σχετικά με την επιχειρηματικότητα σε ξεχωριστούς τομείς.

Η βδομάδα που περάσαμε στη Μαλαισία μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι η δυναμική των νέων σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να κάνει τη διαφορά και αυτό είναι ένα μάθημα και για την Ελλάδα. Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ), Ανδρέας Στεφανίδης: « ... η επιχειρηματικότητα δεν είναι η δημιουργία απλών εμπορικών δραστηριοτήτων, αλλά ανθρώπων που σκέπτονται το αποτέλεσμα και τη δημιουργικότητα των πράξεων τους, είτε έχουν τις δικές τους επιχειρήσεις, είτε δουλεύουν στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα. Θα πρέπει να ξεχάσουμε και στην Ελλάδα το τι δεν γίνεται και όλοι μαζί να ενωθούμε και να κάνουμε αυτά που μπορούμε πραγματικότητα!». Η ατυχής οικονομική συγκυρία και η ανεργία που μαστίζουν τη χώρα μας μπορούν να αντιμετωπιστούν με δράση, αισιοδοξία, επιμονή και με την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, πάντα στα πλαίσια της δικτύωσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, παρότι δεν είχαμε τη χαρά να τους γνωρίσουμε όλους, τους διοργανωτές που έκαναν τα πάντα για να μας βοηθήσουν και να εξασφαλίσουν μια ευχάριστη διαμονή για όλους, πάντα με το χαμόγελο στο στόμα, και τη Μαλαισία για την άψογη φιλοξενία!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr