NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Η συνεργασία είναι το μυστικό!

Η συνεργασία είναι το μυστικό!

Θα σας πω μια ιστορία για κάτι που τώρα ξεκίνησε.

Μια παρέα ανθρώπων που εξασκούνται στα outdoor/adventure activities (trekking, rafting, windsurfing, canyoning, και καμμιά 30αριά άλλα) συζητώντας με πολλούς που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες αλλά και με άλλους που πάνε σε τέτοια activities, άκουσε ένα πρόβλημα και είχε μια ιδέα:

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο παραλίες και δεν είναι μόνο τα αρκετά διαφημισμένα και «γνωστά» σε όλους όμορφα νησιά. Δηλαδή καμμιά 10αριά... Είναι και βουνά, ποτάμια, καταρράκτες, φαράγγια, αέρας, βράχια, χλωρίδα, πανίδα. Εκεί πάνε όσοι ενδιαφέρονται για τα Outdoor Activities. Αυτό ψάχνουν και από το εξωτερικό πάρα μα πάρα πολλοί. Όμως τι συναντάνε ψάχνοντας για το που θα πάνε στην Ελλάδα; Τα γνωστά νησιά/παραλίες. Μάλιστα, πολλές φορές ψάχνοντας, δεν ψάχνουν με τη λέξη Ελλάδα αλλά το όνομα του νησιού...

Σκεφτήκαμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα project για αυτό που κάνουμε και αγαπάμε και να ζητήσουμε την εθελοντική ενεργό συμμετοχή όλων όσων προσφέρουν και κάνουν τέτοιες υπηρεσίες. Π.χ. ανεξάρτητων εκπαιδευτών/οδηγών βουνού, ανθρώπων που απλά πάνε σε τέτοια activities, ερασιτεχνών ή επαγγελματιών, συλλόγων, οργανώσεων, ομάδων ειδικού ενδιαφέροντος, κο.κ. Τους λέμε: Στείλτε μας πληροφορίες ουσίας. Μόνο κείμενα, φωτογραφίες, video, ότι έχετε. Στα Αγγλικά. Και όποιος δεν ξέρει πως να το φτιάξει τον βοηθάμε εμείς. Χωρίς κόστος και χωρίς «ψιλά γράμματα». Στήθηκε λοιπόν μια «πλατφόρμα συνεργασίας» όπου κανείς δεν πληρώνει τίποτα για να συμμετέχει παρά μόνο βάζει το υλικό που έχει ήδη. Γιατί; Γιατί μαζί μπορούμε κυριολεκτικά. Χωρίς να βγαίνουν λεφτά συμμετεχόντων από τις τσέπες τους, Χωρίς «πελατειακή» σχέση. Έχοντας ήδη την τεχνογνωσία και την τεχνολογία λόγω της επαγγελματικής μας ενασχόλησης (Digital Marketing εδώ και 12 χρόνια), στήσαμε το AGreekAdventure.com. Φτιάξαμε και τη σελίδα στο Facebook και στο Pinterest και στο Flickr και απλά δημοσιεύσαμε ότι κάνουμε αυτό... Σε κάθε άρθρο που μας στέλνουν βάζουμε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας εκείνου που μας στέλνει περιεχόμενο. Είτε περιγράφει μια περιοχή, είτε μας εξηγεί μια δραστηριότητά του (π.χ. το rock climbing) είτε ένα Event, είτε μας στείλει ένα άρθρο γενικού ενδιαφέροντος, τα στοιχεία του μπαίνουν όλα.

Ο στόχος είναι κυρίως το εξωτερικό και δευτερευόντως η Ελλάδα. Γιατί; Γιατί ανακύκλωση των μειούμενων εσόδων εσωτερικά δεν έχει νόημα. Νόημα έχει να μας μάθουν σωστά έξω από την Ελλάδα ώστε να πάνε και στα Γρεβενά και στην Κοζάνη και στα Δαδιά και στην Καρύταινα και στο Μαίναλο, και στα νησιά και σε όλα, και στο τάδε μέρος που κάποιος θα μείνει να μείνει περισσότερες μέρες, όχι ένα Σαββατοκύριακο. Επικοινωνούμε κάθε μέρα -και πλέον επικοινωνούν και μαζί μας καθώς μαθεύεται- με όποιον σχετίζεται με το χώρο και του λέμε να μας στείλει περιεχόμενο. Και.. στέλνουν! Τους βοηθάμε δίνοντάς τους οδηγούς συγγραφής άρθρων (κάποιοι το ακολουθούν, κάποιοι λιγότερο) με σκοπό να δημιουργήσουμε Online θόρυβο συνεργατικά και οργανωμένα γύρω από τα outdoor/adventure activities στην Ελλάδα. Το λέμε ένα project συνεργασίας όπου οι συμμετέχοντες δίνουν για να πάρουν. Και δεν δίνουν χρήματα. Το λέμε project που δίνει χαρά και νόημα και ελπίδα. Και μας κάνει κι εμάς να κοιμόμαστε όμορφα τα βράδυα. Γιατί η αλλαγή ξεκινάει και μέσα από το επάγγελμα που κάνεις!

Δεν μπορείτε (ή μάλλον μπορείτε) να φανταστείτε την χαρά –ειδικά των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών- που γίνεται κάτι οργανωμένο και δεν τους κοστίζει. Εμείς απλά «το γουστάρουμε» και θέλουμε να μείνουμε Ελλάδα και να αναπτυχθούν υπηρεσίες που σε φέρνουν σε επαφή με τη φύση. Γιατί η Ελλάδα είναι πολλά πράγματα και τα φυσικά της τοπία και η γεωγραφία της είναι από μόνη της εμπειρία.

Βγήκαμε στον αέρα πριν 3 μέρες και ήδη τα pageviews ανεβαίνουν κατακόρυφα, οι φίλοι αυξάνονται. Μοιράστε λοιπόν τα άρθρα. Κάθε μέρα μπαίνουν καινούρια. Διαδώστε τη σελίδα μας στο Facebook όπου μπορείτε. Στείλτε μας σχόλια, ιδέες και συστήστε το σε όσους έχουν να στείλουν υλικό. Και φυσικά, δεν κοστίζει τίποτα!

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr