NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Πέτσας: Έκκληση για τραπεζικές συναλλαγές με κάρτα, χωρίς παρουσία στα γκισέ

Πέτσας: Έκκληση για τραπεζικές συναλλαγές με κάρτα, χωρίς παρουσία στα γκισέ
02_04_2020 | 15:46 02_04_2020 | 15:47
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση

Έκκληση για χρήση της τεχνολογίας στις τραπεζικές εργασίας, ούτως ώστε να κάνουμε «όλοι τις συναλλαγές μας με ασφάλεια από το σπίτι» απεύθυνε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου.

Όπως τόνισε «σε σχέση με τις τραπεζικές εργασίες, έχουμε ένα μεγάλο σύμμαχο, την τεχνολογία. Τι χρειάζεται ο μέσος πολίτης σήμερα για να μην φτάσει στο γκισέ των τραπεζών; Μια ανάληψη; Έχει την κάρτα του. Μια κατάθεση; Έχει την κάρτα του. Να πληρώσει έναν λογαριασμό; Έχει την κάρτα του. Να πληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις; Έχει την κάρτα του. Να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές; Έχει την κάρτα του. Και όλες αυτές τις συναλλαγές μπορεί να τις κάνει και από τον προσωπικό του υπολογιστή, από το σπίτι του. Οι νεότεροι έχουν και ειδικές εφαρμογές στα κινητά τους.

Για αυτό κάνουμε ξανά έκκληση σε όλους. Συναλλαγές όπως αυτές που σας ανέφερα, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των τραπεζικών συναλλαγών, μπορούν και πρέπει να γίνουν χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία στο γκισέ της τράπεζας. Χωρίς συνωστισμό. Χωρίς ουρές. Ουρές που αδικούν το τεχνολογικό και ψηφιακό επίπεδο, στο οποίο βρίσκεται η χώρα μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, όλοι τις συναλλαγές μας με ασφάλεια από το σπίτι».

«Επίσης, προχωράμε διαρκώς στην περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών και στη χρήση της τεχνολογίας. Ήδη, από τις 30 Μαρτίου είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική ενημέρωση σχετικά με τις επιστροφές και τις απαιτήσεις των πολιτών από το κράτος. Η ενημέρωση αυτή, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού IBAN στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του Taxisnet, απλοποιεί πάρα πολύ τη σχετική διαδικασία. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, δίνεται η δυνατότητα για πληρωμή με κάρτα των ρυθμισμένων οφειλών μέσα από το Taxisnet. Δυνατότητα, η οποία λειτουργεί ήδη και για τις λοιπές οφειλές, αυτές δηλαδή που δεν είναι σε ρύθμιση» πρόσθεσε.

Σημείωσε, επίσης, πως άνοιξε χθες ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr στην οποία οι εργαζόμενοι δηλώνουν τα στοιχεία τους για την έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολό τους τα μέτρα στήριξης της οικονομίας έχουν δημοσιονομικό κόστος 6,8 δις ευρώ ή 3,5% του Α.Ε.Π. και είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο της Ε.Ε. Καλύπτουν 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενους, δηλαδή 8 στους 10 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, 700 χιλιάδες ή 3 στους 4 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, καθώς και 800 χιλιάδες ή 3 στις 4 επιχειρήσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr