NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Έρευνα: 4 στους 10 συνεχίζουν να πηγαίνουν «κανονικά» στη δουλειά τους

Έρευνα: 4 στους 10 συνεχίζουν να πηγαίνουν «κανονικά» στη δουλειά τους
03_04_2020 | 11:01 03_04_2020 | 11:04
epixeiro icon Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες

Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της Prorata, η γενική αίσθηση των πολιτών είναι ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται ικανοποιητικά την τρέχουσα υγειονομική κρίση. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες, με σχεδόν καθολικό τρόπο, παρουσιάζουν εξαιρετικά υπεύθυνη στάση, έχοντας περιορίσει δραστικά τις κοινωνικές τους συναναστροφές και τις εξόδους από την οικία τους. Πιο συγκεκριμένα, το 80% των ερωτώμενων αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον θετικά τη κυβέρνηση ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ αντίστοιχου μεγέθους ποσοστό απάντησε ότι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι σίγουρα ή μάλλον επαρκή.

Όπως σημειώνει ο Άγγελος Σεριάτος, υποψήφιος διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης και υπεύθυνος Πολιτικής Έρευνας της Prorata, «τα ευρήματα που αφορούν την απασχόληση των ερωτώμενων προκαλούν προβληματισμό, καθώς παρουσιάζονται σημαντικές αλλαγές σε αυτό το επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ όσων η απασχόληση απαιτούσε την έξοδο από την οικία τους, περίπου 4 στους 10 συνεχίζουν να πηγαίνουν "κανονικά" στη δουλειά τους, ενώ περίπου 2 στους 10 δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους αλλά ούτε και εργάζονται από την οικία τους. Πρακτικά, το τελευταίο εύρημα καταγράφει μια εικόνα, σύμφωνα με την οποία μια μικρή αλλά σημαντική μερίδα πολιτών που πριν το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης εργάζονταν εκτός σπιτιού, είτε έχει χάσει τη δουλειά της, είτε βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής εργασίας.

Τέλος, οι δραστηριότητες, στις οποίες διαθέτουν τον περισσότερο χρόνο τους οι συμμετέχοντες, προσπαθώντας να περιορίσουν τις εξόδους από την οικία, είναι κατά σειρά: η ενημέρωση από ειδησεογραφικά sites, η παρακολούθηση ταινιών και σειρών, η περιήγηση στα social media και η επικοινωνία μέσω τηλεφώνου».

 Prorata Covid 19 (286.63 KB)

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr